FAQ

Wat is een Payment Service Provider (PSP)?

Een PSP faciliteert online betaaloplossingen voor webshops en e-commerce bedrijven. Een PSP verzorgt de veilige betaling van een klant via bijvoorbeeld iDEAL, creditcard of incasso en collecteert het bedrag voor de webshop. De PSP keert vervolgens het ontvangen bedrag weer uit aan de webshop.

Wat is het verschil tussen een collecterende PSP en een PSP?

Een collecterende PSP int de daadwerkelijke bedragen in een transactie en maakt deze in tranches over naar de webondernemer. Een PSP faciliteert enkel de betaalomgeving en internetkassa zonder incasso functie. De incasso verloopt via een bank en/of creditcard verwerkend bedrijf (een acquirer).

Kan ik ook zonder een PSP online betalingen accepteren?

Ja dat is mogelijk via PayPal en alle grootbanken die iDEAL pakketten aanbieden. PSP’s zijn echter gespecialiseerde bedrijven die je ook kunnen helpen met een betere en snellere check-out ervaring waardoor je meer omzet kan realiseren. Daarnaast bieden veel PSP’s meer betaalmethodes aan en is het mogelijk je risico’s beter te beheersen van bijvoorbeeld creditcard betalingen uit het buitenland.

Wat zijn de meest gebruikte online betaalmethodes in Nederland?

In Nederland wordt het meest online betaald met iDEAL (50%), overboeking met internetbankieren (17%), creditcards (8%) en PayPal (5%).