Mobiel pinnen met smartphone en tablet

Mobiel Pinnen vergelijken:

Mobiel pinnen vergelijken: Er zijn  verschillende bedrijven op de Nederlandse markt actief geworden die het mogelijk maken om kaartbetalingen zoals PIN en creditcard te accepteren met je smartphone en tablet en een mobiel pinapparaat.  Pinnen met je smartphone of tablet is erg populair geworden onder de kleinere ondernemers. Deze ondernemingen kunnen nu eindelijk tegen normale kosten pin en creditcard betalingen accepteren. Voor je gemak hebben we de belangrijkste aanbieders van mobiel pinnen in Nederland op een rijtje gezet.  Zo kan je de aanbieders van mobiel pinnen eenvoudig vergelijken en je keuze maken.

SoftPos of Pinnen zonder pinapparaat

Er zijn op het gebied van mobiel pinnen nieuwe ontwikkelingen en nu kan je ook pinnen zonder het gebruik van een pinapparaat. Dat heeft de technische term ‘Softpos’ en is nu te verkrijgen via PinMobile. Softpos is pinnen zonder een pinapparaat. Met een app op je Android telefoon (vanaf versie 8.1) accepteer je bankpassen en contactloze betalingen met een telefoon of ander device.

In de loop van volgend jaar zal dit ook beschikbaar komen voor Apple (Iphone en Ipad). Deze mobiele pinoplossing bespaart je kosten voor de aanschaf van een pinapparaat en maakt je super flexibel omdat je altijd je telefoon en dus je pinapparaat bij je hebt. Het aanvragen en gebruik lijkt erg op de bestaande oplossingen met pinapparaat en de kosten voor transacties en abonnementen zijn ook vergelijkbaar.

Overzicht aanbieders van mobiel pinnen in Nederland:

mobiel pinnen vergelijken

 

 

 

Nieuw bij PinMobile ‘Pinnen zonder pinapparaat’. Accepteer eenvoudig en flexibel betalingen met pinpassen, creditcards, Apple Pay, Google Pay direct op je Android telefoon (vanaf v8.1). Je bespaart direct al kosten doordat je geen pinapparaat hoeft te kopen.

Pinnen zonder pinapparaat voor Android (vanaf 8.1)

PinMobile is een Nederlands bedrijf dat is opgestart door ervaren professionals uit de betaalindustrie. Met PinMobile kan je overal veilig en goedkoop pintransacties (Maestro en Vpay) en creditcard (Mastercard en Visa) betalingen accepteren. De betaaloplossingen zijn gecertificeerd door Mastercard en Visa en volgen het veilige EMV protocol met Pin en Chip.

Pinnen met K300 Mini pinapparaat:

De K300 Mini werkt zelfstandig zonder app op je telefoon of tablet. Het is een klein maar sterkt pinapparaat en voorzien van een 4G simkaart voor een stabiele internet verbinding. De Sim kaart is inclusief in de maandelijkse abonnementsprijs. PinMobile werkt samen met Sepay voor de transactieverwerking. PinMobile hanteert als een van de weinige partijen een vast fee model per transactie met slechts € 0,10 per pintransactie met Nederlandse bankpassen. Andere partijen vragen een percentage rond 2% van je omzet.

Klantenservice is in het Nederlands per mail en via de website. Voor noodgevallen is er een mobiel nummer beschikbaar.

Je houdt makkelijk overzicht van je transacties en de kosten met een eigen online overzicht. Het overzicht kan je exporteren in excel en pdf en dat is handig bij je boekhouding.

Je kan PinMobile overal binnen de EU landen gebruiken. Het abonnement is maandelijks opzegbaar en de pinreader heeft 12 maanden garantie.

PinMobile is vrijwel altijd de goedkoopste pinoplossing als je actief verkoopt met gemiddelde transactiebedragen van € 7,50 en meer.

Je voordelen:

 • Accepteer overal pinpassen en creditcards
 • Vast laag tarief vanaf € 0,10 per pinpas transactie met Nederlandse bankpassen
 • Geschikt voor contactloos, Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay
 • Overal binnen de EU landen te gebruiken met uitzondering van Engeland
 • Je eigen online overzicht met transacties en kosten

De kosten bij K300 mini pinapparaat:

 • € 149 voor de aanschaf van de K300 mini pinreader (12 maanden garantie)
 • Slechts € 0,10 per pintransactie bij Nederlandse bankpassen (Maestro en VPay)
 • 1,95% van het transactie bedrag voor creditcards (Mastercard en Visa) en buitenlandse bankpassen (Maestro en VPay)
 • € 14,95 per maand voor het Pinmobile account (maandelijks opzegbaar)

De kosten bij ‘Pinnen zonder pinapparaat’:

 • Geen kosten voor een pinapparaat
 • Slechts € 7,99 per maand voor het Pinmobile account (maandelijks opzegbaar)
 • € 0,25 per pintransactie bij Nederlandse bankpassen (Maestro en VPay)
 • 1,95% van het transactie bedrag voor creditcards (Mastercard en Visa) en buitenlandse bankpassen (Maestro en VPay)
Ga nu aan de slag met PinMobile!

 

Zettle by Paypal

mobiel pinnen vergelijken

 

 

 

 

Zettle by Paypal is eind 2014 geopend in Nederland  en biedt een goedkope mobiele pinoplossing met een bluetooth pinreader en een aparte kassa app. iZettle heeft zijn oorsprong in Zweden en is in meerdere Europese landen actief. Zettle by Paypal verwerkt pin (Maestro en VPay) en creditcard (Mastercard en Visa) transacties via het EMV pin/chip protocol. Zettle by Paypal vraagt 1,95% over je transactie bedrag en maakt geen onderscheid in hoeveelheid omzet per maand. Klantenservice is beschikbaar in het Nederlands. Je kan Zettle by Paypal alleen in Nederland gebruiken.

Je voordelen:

 • Accepteer overal pinpassen en creditcards
 • Manage je business vanaf je smartphone of tablet
 • Handige en eenvoudige tools voor boekhouden en verkooprapportages
 • Mogelijkheid tot aanmaken van assortiment van diensten en producten in de app
 • extra producten zoals bonprinters en kassa-lades

De kosten:

 • Cardreader met display en bluetooth verbinding kost nu slechts € 19 (excl btw) SPECIALE ACTIE met korting via OverOnlineBetalen!
 • 1,95% over het transactiebedrag voor pin en creditcard (Dit is een vaste fee en er zijn geen kortingen meer bij hogere omzetten)
Ga nu aan de slag met Zettle by Paypal!

MijnPin

 

Mijn PinMypos

 

 

 

 

 

MijnPIN is een Nederlands bedrijf dat handzame goedkope mobiele pinreaders aanbiedt die je zonder app kan bedienen. Het bedieningspaneel zit in de pinterminal zoals bij vaste pinapparaten en je kan alle bekende betaalkaarten accepteren zoals Maestro/Mastercard en Vpay/Visa. De kosten zijn echter veel lager dan bij de vaste traditionele pinterminals en je kan al een pinapparaat met SIM-kaart aanschaffen voor € 199 inclusief een oplaadstation. Per transactie kan je kiezen uit 1,8% over alle bedragen of voor pinnen (=Maestro) € 0,25 en 2,5% over de andere betaalkaarten. Er zijn geen abonnementskosten.

De uitbetaling van je omzet vindt plaats op je MijnPIN account en het saldo kan je dan overboeken naar je eigen bankrekening. Je kan ook gebruik maken van de bijbehorende MyPOS Mastercard. Met deze Mastercard kan je overal betalen waar ze Mastercard accepteren. De pinreader kan contactloze betalingen accepteren en werkt in heel Europa. Bovendien kan je pre-autorisaties (=MO/TO) uitvoeren en dat is handig bij reservering van huurspullen of overnachtingen.

Je voordelen:

 • Accepteer overal pinpassen en creditcards
 • Overal binnen de EU landen te gebruiken
 • Bediening op het pinapparaat zelf en geen afhankelijkheid van apps of een bluetooth verbinding
 • Directe uitbetaling op je MijnPIN account
 • Pre autorisaties mogelijk voor reserveringen en borg
 • Geen abonnementskosten

De kosten:

 • Keuze uit 1,8% voor alle kaarten of € 0,25 voor Maestro (=pinnen) en 2,5% voor andere kaarten
 • Overboeken van je MijnPIN account naar je bankrekening € 3 per overboeking
 • Vanaf € 199 voor de aanschaf van de Pinreader, SIM kaart en docking station
 • Geen abonnementskosten
MijnPIN aanvragen!

SUMUP

Sumup

 

 

SUMUP komt uit Engeland en kan overal mobiel pinpassen (Maestro en VPay) en creditcards (Mastercard, Visa en American Express) transacties verwerken. De mobiele pin transacties zijn veilig en worden verwerkt volgens het EMV protocol. Deze goedkope mobiele pinoplossing werkt online (3G/4G of Wifi). Sumup is ook beschikbaar voor particulieren. Sumup heeft een kantoor in Nederland en staat haar klanten te woord in het Nederlands. Je kan Sumup alleen in Nederland gebruiken.

De kosten:

– Cardreader à 15 euro (Tijdelijke actie via OverOnlineBetalen)

– 1,90% van het transactie bedrag.

Ga nu aan de slag met SUMUP!

Vergelijk hier de kosten per maand bij 25 transacties van € 50 (=gemiddelde pinbedrag in NL)

PinMobileZettle by PaypalSUMUP
# transacties252525
Gem transactie bedrag€ 50€ 50€ 50
Omzet per maand€ 1.250€ 1.250€ 1,250
Kosten transacties€ 3,50€ 24,38€ 23,75
Kosten Pinreader bij 2-jarig gebruik€ 1,20
Pinreader tijdelijk € 29
€ 0,79
Pinreader tijdelijk € 19
€ 0,66
Pinreader tijdelijk € 15
Kosten per maand€ 9,95--
Totale kosten per maand€ 14,65€ 25,17€ 24,41

Traditionele alternatieven:

 

mobiel pinapapparaat vergelijken

 

 

 

 

 

De banken bieden ook verschillende pinpakketten aan met een mobiel pinautomaat zoals in de afbeelding hierboven. Deze mobiele pinautomaat is stevig en geschikt voor veelvuldig gebruik. Deze oplossingen worden vaak in abonnements vorm verkocht met maandtarieven vanaf € 42,50 en jaarcontracten (1-2 jaar). Kopen kan ook maar dan ben je al gauw € 700 per mobiel pinautomaat kwijt. Ben je een kleinere ondernemer dan kan je beter hierboven goedkoop mobiel pinnen vergelijken.

Bij hoge volumes van transacties kan je voordeliger uit zijn omdat de kostprijs per transactie vaak lager ligt. Het omslagpunt is afhankelijk van het gemiddelde transactiebedrag en ligt bij zo’n 300 transacties per maand.

Overzicht pinpakketten voor mobiele pinautomaten en goedkoop mobiel pinnen vergelijken:

Aanbiederprijs per maandkenmerken
ING
Pin Totaal Pakket
€ 42,95inclusief huur mobiel pinapparaat en SIM abonnement. Pin transacties los aan te schaffen vanaf 5,2 cent per transactie
ABN AMRO
Pin-in-one
€ 45inclusief huur mobiel pinapparaat, SIM abonnement en 100 pintransacties.
Rabo Bank
Rabo Pinbox
€ 47,50inclusief huur mobiel pinapparaat, SIM abonnement en 100 pintransacties.

 

Hoe werkt mobiel pinnen?

De betaling gaat met behulp van een mobiel pinapparaat dat contact maakt met je smartphone of tablet (via bluetooth) en een App die je tablet of smartphone verandert in een mobiele pin kassa. Met het aparte mobiel pinapparaat lees je de pinpas of creditcard van je klant uit.

Deze goedkope mobiele pinoplossing is uitermate geschikt voor taxi’s, winkels, beursverkopen, thuisbezorgers en eigenlijk iedereen die onderweg iets wil verkopen of verrekenen.

Deze vorm van goedkoop mobiel pinnen is al een tijdje beschikbaar in andere landen zoals de Verenigde Staten met bedrijven als Square en Paypal Here. Square heeft in de VS in het afgelopen boekjaar bijna 100 miljard dollar aan mobiele pin betalingen verwerkt en is beurs genoteerd.

Voor Nederland kan je het beste hierboven mobiel pinnen vergelijken en je ook direct online inschrijven.

Wat is mobiel pinnen:

Mobiel pinnen is betalen met je bankpas of creditcard met behulp van een draagbare pinreader. In Nederland noemen we dat pinnen omdat dit in de jaren 90 is door de Nederlandse banken in samenwerking met grote retailers is ontwikkelt. Het netwerk dat deze partijen toen hebben gebouwd kreeg de naam PIN.  Naar mate meer mensen gebruik gingen maken van het netwerk om geld op te nemen en te betalen werd een nieuw werkwoord ‘pinnen’ geboren. Betalingen werkte in die tijd met de informatie die was opgeslagen in de magneettrip van de bankpas. Bij het betalen sleepte je je bankpas door de gleuf van het pinapparaat. Het pinapparaat las de informatie van je bankpas uit en verwerkte de transactie.

In het begin gebruikte men de pinpas met name om contant geld op te nemen bij geldautomaten. Later kon je ook op steeds meer plaatsen direct afrekenen met je pinpas als de verkoper beschikte over een pinapparaat. Het pinnen is geïntroduceerd als de vervanger van contant geld betalingen en snel geadopteerd door de Nederlandse consument. Mobiel pinnen is hetzelfde alleen dan met een mobiele pinreader die je overal kan gebruiken.

Wat kost mobiel pinnen:

De kosten voor mobiel pinnen kan in verschillende vormen in rekening gebracht worden. Traditionele partijen en banken maken het liefst gebruik van abonnementsvormen waar verschillende diensten en verzekeringen in zijn opgenomen. Deze pinpakketten zijn vaak niet transparant en de kosten zijn hoog vanaf € 45 per maand voor de meest basis versie van ING bijvoorbeeld. Het abonnement ga je aan voor minimaal 1 of 2 jaar en is tussentijds niet opzegbaar. In die pinpakketten zit dan de huur/lease van het pinapparaat, een verzekering, de klantenservice en een swapservice. Een swapservice zorgt voor een vervangend pinapparaat binnen 1 of 2 werkdagen. De transacties worden apart in rekening gebracht. De kosten voor een transactie zijn laag en liggen rond de € 0,06 per pintransactie. De hoge kosten zijn vaak een drempel voor kleine ondernemers om een pinapparaat aan te schaffen.

Sinds de komst van de goedkope mobiel pinnen aanbieders zoals PinMobile en iZettle staan de tarieven onder druk. Kleine ondernemers kunnen nu tegen lage kosten en zonder lange verplichtingen kaartbetalingen en Apple Pay accepteren. Zoals je eerder hebt kunnen lezen kan je al voor een paar tientjes een contactloze pinreader kopen en snel kaarttransacties accepteren voor € 0,14 per transactie bij PinMobile.

Wat heb je nodig om mobiel pinnen aan te vragen:

Om een mobiel pinapparaat aan te vragen moet je beschikken over en recente Kamer van Koophandel inschrijving en een geldige BTW nummer. Verder vragen partijen als PinMobile en Zettle by Paypal naar je contactgegevens, je adres en niet te vergeten je bankrekening. De bankrekening is nodig om je omzet op over te maken en dus belangrijk. Dat hoeft niet altijd een zakelijke rekening te zijn zolang het maar duidelijk is dat de houder van de bankrekening ook de bestuurder is van het bedrijf. Ze kunnen dit controleren met het uittreksel KvK. Pinaanbieders moeten uitgebreide controles uitvoeren van de overheid om de identiteit van het bedrijf en bestuurders vast te stellen. Dit is nodig om witwassen en fraude met pinapparaten tegen te gaan en geldstromen te kunnen monitoren.

Na het aanleveren van alle gegevens en documentatie gaat het mobiele pinbedrijf je aanvraag verwerken en meestal kan je dan binnen een paar werkdagen al aan de slag met je mobiele pinapparaat en je eerste omzet draaien.