PayPal

Wat is PayPal?
PayPal is een bedrijf dat zich bezig houdt met het faciliteren van online betalingen. Het bedrijf heeft heeft een betaalmethode ontwikkeld waarmee klanten met 1 click het proces kunnen afronden, de zogenaamde One-Click-Buy transactie. Ook wel ‘Express-Check-Out’ genoemd. De consument hoeft slechts zijn e-mail adres en wachtwoord in te vullen en de transactie te bevestigen. PayPal zorgt voor de betaling en incasseert het verschuldigde bedrag van de bankrekening, creditcard of het tegoed van de rekeninghouder. Het bedrijf is een dochteronderneming van E-Bay en een sterk groeiend online betaalmiddel. Er zijn in de Benelux 3 miljoen rekeninghouders. PayPal biedt aangesloten ondernemers een platform om promotie te maken voor producten en diensten en brengt zo consumenten en bedrijven met elkaar in contact. Voor deelname aan dit platform zijn geen kosten verbonden.

Onderzoeken van PayPal geven aan dat webshops hun omzet met meer dan 10% kunnen verhogen door het toevoegen van deze betaalmethode. Het is wat ons betreft een goede toevoeging aan je webshop en geeft je direct de mogelijkheid betalingen te accepteren van klanten uit het buitenland. Deze dochteronderneming van E-Bay is ook zeer innovatief en heeft zich ten doel gesteld de manier waarop wij met zijn allen betalen te verbeteren. In de Verenigde Staten zijn onder andere iniatieven gestart met Home Depot waarbij het mogelijk is om in fysieke winkels met PayPal te betalen.

Kenmerken en voordelen:

  • one-click-Buy voor optimale conversie (klant betaald met e-mail adres en wachtwoord)
  • klant betaalt uit een tegoed op het account, via zijn Bank of via een creditcard. Op deze manier kan je dus ook creditcards accepteren
  • betrouwbare uitstraling voor je website
  • 3 mio accounts in de Benelux
  • 5% van alle online transacties worden met deze betaalmethode voldaan
  • mobiele betaling mogelijk via een knop in apps
  • eenvoudig te installeren en geen aparte applicatie nodig
  • promotie voor uw product via aanbiedingen op de website en nieuwsbrief

Nadelen:
Geen gegarandeerde betaling (consument rekeninghouder kan de betaling betwisten)

Omzet per maandKosten per transactiebedrag
€0,00 EUR - €2.500,00 EUR3,4% + €0,35 EUR
€2.500,01 EUR - €10.000,00 EUR2,9% + €0,35 EUR
€10.000,01 EUR - €50.000,00 EUR2,3% + €0,35 EUR
€50.000,01 EUR - €100.000,00 EUR1,9% + €0,35 EUR
> €100.000,00 EUR1,5% + €0,35 EUR

Vraag PayPal merchant account aan