PayPal

paypalWat is PayPal?
PayPal is een bedrijf dat zich bezig houdt met het faciliteren van online betalingen. Het bedrijf heeft heeft een betaalmethode ontwikkeld waarmee klanten met 1 click het proces kunnen afronden, de zogenaamde One-Click-Buy transactie. Ook wel ‘Express-Check-Out’ genoemd. De consument hoeft slechts zijn e-mail adres en wachtwoord in te vullen en de transactie te bevestigen. PayPal zorgt voor de betaling en incasseert het verschuldigde bedrag van de bankrekening, creditcard of het tegoed van de rekeninghouder. Het bedrijf is een beursgenoteerde organisatie en een sterk groeiend online betaalmiddel. Er zijn in de Benelux meer dan 5 miljoen rekeninghouders. PayPal biedt aangesloten ondernemers een platform om promotie te maken voor producten en diensten en brengt zo consumenten en bedrijven met elkaar in contact. Voor deelname aan dit platform zijn geen kosten verbonden.

Onderzoeken van PayPal geven aan dat webshops hun omzet met meer dan 10% kunnen verhogen door het toevoegen van deze betaalmethode. Het is wat ons betreft een goede toevoeging aan je webshop en geeft je direct de mogelijkheid betalingen te accepteren van klanten uit het buitenland. Het bedrijf is zeer innovatief en wil de manier waarop wij met zijn allen on en offline betalen verbeteren.

Kenmerken en voordelen:

  • one-click-Buy voor optimale conversie (klant betaald met e-mail adres en wachtwoord)
  • klant betaalt uit een tegoed op het account, via zijn Bank of via een creditcard. Op deze manier kan je dus ook creditcards accepteren zonder veel gedoe
  • betrouwbare uitstraling voor je website
  • 5+ miljoen accounts in de Benelux
  • 5% van alle online transacties worden met deze betaalmethode voldaan
  • mobiele betaling mogelijk
  • eenvoudig te installeren en geen aparte applicatie nodig
  • promotie voor uw product via aanbiedingen op de website en nieuwsbrief

Nadelen:
Geen gegarandeerde betaling (klant kan de betaling betwisten)

Omzet per maandKosten per transactiebedrag
€0,00 EUR - €2.500,00 EUR3,4% + €0,35 EUR
€2.500,01 EUR - €10.000,00 EUR2,9% + €0,35 EUR
€10.000,01 EUR - €50.000,00 EUR2,3% + €0,35 EUR
€50.000,01 EUR - €100.000,00 EUR1,9% + €0,35 EUR
> €100.000,00 EUR 1,5% + €0,35 EUR

Vraag PayPal merchant account aan