Payment Service Providers

Payment Service Providers: Wat doen die eigenlijk?

Payment Service Providers zijn bedrijven die online betalen voor je regelen. Je kan daarbij gebruik maken van verschillende online betaalmethodes zoals iDEAL, creditcards, incasso’s, PayPal, Bancontact en bijvoorbeeld Sofort voor verkopen aan Duitse klanten.

In Nederland zijn er meer dan 20 verschillende partijen actief en dat maakt de markt niet erg overzichtelijk. Er zijn grote verschillen in de tarieven voor bijvoorbeeld iDEAL transacties variërend van € 0,29 bij Mollie tot een 1 euro per transactie. Met de toenemende volumes en concurrentie staat de prijs onder druk. Dat zie je terug in de dalende tarieven voor iDEAL. Het loont dus de moeite Payment Service Providers (PSP’s) te vergelijken op dienstverlening, betaalmethodes en prijs. Klik hier om direct prijzen te vergelijken voor iDEAL, Bancontact, Achteraf betalen en creditcards

In het onderstaande overzicht staan de meest relevante partijen opgenomen in alfabetische volgorde. Door te klikken op een partij krijg je meer detail informatie over het bedrijf . Je kan je ook direct via OverOnlinebetalen aanmelden bij de verschillende payment service providers. Met de meeste partijen hebben we speciale aanbiedingen onderhandeld. Je kan hier gratis gebruik van maken. Je kan dus direct geld besparen en je voordeel doen. Klik hier om payment service providers voor België te vergelijken.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het aanbieden van meerdere betaalmethodes een positief effect heeft op je conversie. Wij raden dan ook aan om 3-4 betaalmethodes op te nemen bij je check-out. Als je alleen zaken doet in Nederland zijn  de belangrijkste betaalmethodes: iDEAL, creditcard, PayPal en achteraf betalen met bijvoorbeeld Afterpay of Klarna. Heb je ook klanten uit België dan is Bancontact belangrijk om aan te bieden. Voor klanten uit Duitsland moet je Banksofort en of Giropay opnemen. Voor andere landen kan je het beste kijken op het overzicht buitenlandse betaalmethodes.

Payment Service Provider of beter bij mijn bank aankloppen?

Je kan niet zelfstandig een iDEAL betaling accepteren en daarom heb je een partij nodig die dit voor je regelt. Je kan dan terecht bij een payment service provider of bij je bank. Wij raden je aan om te kiezen voor een payment service provider omdat deze gespecialiseerd is in online betalen en hier veel ervaring in heeft. Voor banken is het meestal een van de vele diensten en dat merk je in de kwaliteit van systemen en service. Gespecialiseerde partijen zijn beter georganiseerd en innovatiever. De prijzen liggen bij de meeste partijen ook lager.

In de markt onderscheiden we twee typen:

– Collecterende Payment Service Providers: deze partijen incasseren direct van de klant en storten de omzet door aan ondernemer met aftrek van de kosten voor de betaling. Je kan al je verschillende betalingen volgen en analyseren op je eigen accountpagina van de PSP.

– Payment Service Providers: deze partijen incasseren niet zelf maar faciliteren de betaling op hun platform via een bank of acquiring partij. De bank of acquirer betaalt de omzet door aan ondernemer met aftrek van kosten. Als webwinkelier ga je aparte overeenkomsten aan met bank(en) en acquirer(s). Vrijwel alle payment providers in Nederland zijn collecterend.

Met welke kosten krijg ik te maken?

De kosten bij Payment Service providers verschillen behoorlijk. Sommige partijen werken met een transparante structuur en publiceren hun kosten helder op hun website. Andere partijen vermelden geen standaard kosten en vragen je eerst om contact op te nemen zodat ze een offerte op maat kunnen uitbrengen. Deze laatste partijen richten zich meer op grotere ondernemingen en laten kleinere bedrijven liever aan andere over.

Naast een transparante prijsstelling hebben payment service providers ook verschillende tarief structuren. Sommige zijn helemaal gratis zonder opstartkosten en maandelijkse kosten. Je betaalt hier alleen voor je transacties met je geactiveerde betaalmethodes zoals iDEAL Bancontact, Sofort, Paypal en anderen. Ander payment providers hebben pakketten samen gesteld met een vast bedrag per maand waar ze onderscheid maken in aantal betaalmethodes en service ondersteuning. Bij de grotere en duurdere pakketten daalt vaak ook de prijs die je betaalt voor een transactie omdat de veronderstelde volumes hoger liggen.

De kosten per betaalmethode zijn ook anders. Bij iDEAL betaal je altijd een vast bedrag per transactie en dat bedrag varieert van € 0,29 tot € 0,60 per iDEAL transactie. Bij grote volumes ligt dat lager. Voor andere betaalmethodes zoals Bancontact, Sofort, Achteraf betalen en creditcards betaal je meestal een percentage van het afgerekende bedrag en soms nog een klein vast bedrag. Klik hier voor een uitgebreider overzicht van de tarieven bij Payment Service Providers per betaalmethode

Wanneer heb je een Payment Service Provider nodig?

Als je als ondernemer online wilt verkopen dan moet je online betaalmethodes gebruiken zoals iDEAL, creditcards of bijvoorbeeld PayPal.

Maar waarom heb je dan een payment service provider nodig, waarom kan je het niet zelf organiseren?

Het is bijna ondoenlijk om individuele betaalmethodes zelfstandig in je webshop te zetten. Dit is lastig omdat je in zo’n geval voor elke betaalmethode een aparte overeenkomst en implementatie moet regelen met de aanbieder van een betaalmethode. Dat is veel werk, veel geregel en dus duur en inefficiënt. Het is veel sneller, goedkoper en overzichtelijker hier 1 partij voor te gebruiken die dit allemaal voor je regelt en die ervaring heeft in online betalen en de technische implementatie in je website.

Zelfs hele grote partijen werken meestal samen met Payment Service Providers. een goed voorbeel hiervan is internetreus Facebook die samenwerkt met Adyen op het gebied van online betalen. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM werken ook allemaal samen met payment providers.

Het aanbod in Nederland is groot en van hoge kwaliteit. De meeste partijen hebben jarenlange ervaring en kunnen je goed helpen met je online betalen strategie. In die zin kan je ze ook zien als een partners die je bedrijf kan laten groeien en beter kan maken. Daarom is het verstandig je vooraf goed te verdiepen in de mogelijkheden en de behoeftes van je bedrijf en of deze aansluiten bij de payment provider. Dit voorkomt dat jealweer snel moet overstappen naar een ander bedrijf omdat een bepaalde betaalmethode niet beschikbaar is of dat de plugins met je website toch niet lekker werken. Het onderstaande overzicht helpt je bij een eerste selectie.

Payment Service ProviderKenmerken

Adyen- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards en 227 andere internationale methodes
- Plug-ins, HPP's en API's beschikbaar voor standaard webshops
- Uitgebreide fraudecontrole
- Mobiele betalingen
- Fast check-out
Meer over Adyen

Buckaroo- Collecterende Payment Service Provider
- Nationale en internationale betaalmethodes (iDEAL, creditcards, PayPal, AfterPay en meer)
- Automatische betaalherinneringen per mail en sms in eigen huisstijl (en optie voor QR)
- Smart Checkout voor desktop, tablet en mobile payments (inclusief Apple Pay)
- Subscription Services en recurring payments voor abonnementen
- Gratis plugins voor Magento, Magento 2.0, Woocommerce, Shopware en Lightspeed
- Gratis support
Meer over Buckaroo
Logo Cardgate

CardGate- Distribuerende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, PayPal, Bancontact (BE), Sofort (DE), CartaSi (It), EPS (Oostenrijk)
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie
- gratis antifraude 3DS en maatwerk voor creditcards
- Mobiele betaalpagina
Meer over CardGate

CM payments- Collecterende Payment Service Provider
- Nationale en internationale betaalmethodes voor heel Europa
- Een veilig en betrouwbaar online betaalsysteem
- Verhoog het aantal geslaagde transacties met de One Page Checkout
- Uitgebreide modules zoals Point2Pay, tokenisatie en fraudepreventie.
- Plugins voor Magento, Woocommerce, WordPress en vele anderen.
- Eenvoudige overstapservice en binnen 1 week live
- veilig betalen met een fraudemodule
Meer over CM payments

ICEPAY- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, machtiging, incasso, Bancontact (BE), BankGiro en Sofort (DE), EPS (Oostenrijk), Carte Bleu (Frankrijk), CartaSi (Italië), Dankort (Denemarken)
- Afterpay en Creditclick
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie
Meer over ICEPAY
mollie

Mollie- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, Bancontact, KBC- Belfius en ING Pay betaalknoppen, creditcards, Cartes Bancaires, CartaSi, EPS en Przelewy24 (P24 uit Polen)
- Achteraf betalen met Klarna
- Robuuste Plugins voor verschillende platforms met integratie zonder technische kennis
- Recurring payments voor abonnementen
Meer over Mollie

MultiSafepay- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, Incasso, Bankoverboeking, Bancontact, KBC- Belfius en ING Pay betaalknoppen, Sofort, GiroPay (Duitsland), CartaSi (It), Alipay (China) en EPS (Oostenrijk), Dankort (Denemarken)
- Fast check-out, snelkassa voor internet en mobiel
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie
Meer over MultiSafepay
pay

Pay.nl- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, PayPal, machtiging, incasso, Bancontact, Sofort Giropay en EPS (Oostenrijk)
-Achteraf betalen met AfterPay, Klarna, Billink en Capayable
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie
Meer over Pay.nl

Rabobank Omnikassa- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, machtiging en incasso
- alleen voor klanten van Rabobank
Meer over Rabobank Omnikassa

Sisow- Collecterende Payment Service Provider
- IDEAL, Bancontact, Betaalknoppen van KBC, Belfius en ING (BE) en Sofort (DE), CartaSi, Carte Bancaire, Dankort (Denemarken), EPS (Oostenrijk), Nordea (Noorwegen)
- Achteraf betalen met Klarna, Afterpay, Billink, Capayable en Focum
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie
Meer over Sisow

TargetPay- Collecterende Payment Service Provider
- IDEAL, Bancontact en Sofort en Sepa Incasso
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie
Meer over TargetPay
Worldpay

WorldPay- Collecterende Payment Service Provider
- Segment: MKB en Corporate
- iDEAL, creditcards, incasso en 72 ander betaalmethodes
- Internationaal
Meer over WorldPay
Ingenico

Ingenico e payments- Payment Service Provider
- leverancier van internetkassa's
- meer dan 150 lokale en internationale betaaloplossingen en valuta's
- Fast check out met one-click-buy oplossing
- Mobiele betalingen
- Geschikt voor grotere e-commerce partijen met de ambintie om internationaal te gaan
Meer over Ingenico e payments

Adyen, Buckaroo, Cardgate, Docdata, ICEPAYMollie, Multisafepay, Pay.nl, Rabobank Omni kassa, Sisow, Targetpay , Worldpay, Ingenico e-payments

payment service providers