WeChat Pay

WeChat Pay

WeChat Pay

 

 

 

WeChat Pay is een van de meest gebruikte betaalmethodes in China en ruim 800 Miljoen Chinese consumenten betalen hun dagelijkse boodschappen en online aankopen met deze betaalmethode. De betaalmethode is ontwikkeld door Tencent en dat is een technologie reus van China die oa andere de WeChat app in beheer heeft. De WeChat app is de Aziatische tegenhanger van de Amerikaanse berichtenservice What’s app.

Bijna iedereen in China gebruikt de WeChat app voor het versturen van berichten maar ook om te betalen.

De betalingen werken met een QR codes die van een scherm, sticker of andere uiting kan worden gescand door de koper met zijn of haar telefoon vanuit de WeChat app. De scan zet een betaling klaar en wordt door de koper goedgekeurd met pincode, vinger afdruk of face-id. De verkoper ziet direct in zijn eigen verkoper applicatie dat de betaling is gedaan en ontvangt een paar dagen later zijn geld.

Chinezen zijn niet gewend te betalen met bankpassen of creditcards en gebruiken die zelden in China. Het liefst gebruiken ze ook geen creditcards of bankpassen in andere landen. Ben je als ondernemer actief in de toeristen industrie en wil je graag je potentiele Chinese klant optimaal bedienen dan is het heel verstandig WeChat Pay te gebruiken.

Meer omzet en lagere kosten

Je kan je omzet op deze manier een flinke zet geven. Chinezen geven namelijk op reis veel geld uit. Hoe makkelijker je ze het maakt, des te meer zullen ze bij je kopen. Het is bovendien veel goedkoper dan het accepteren van een Chinese creditcard. Het accepteren van Chinese creditcards is duur door de hoge bankkosten en kan oplopen naar 3%.

WeChat pay kan je al accepteren vanaf 1,5% + € 0,15 van het verkoopbedrag. In Nederland kan je WeChatPay regelen via Pay