Zakelijke rekeningen vergelijken

Zakelijke rekeningen vergelijken

Alle Nederlandse banken bieden zakelijk rekeningen aan en het is verstandig die zakelijke rekeningen goed met elkaar te vergelijken. Een paar jaar geleden werd deze markt gedomineerd door de grootbanken ING, ABN Amro en Rabo Bank. De kosten voor een zakelijk rekening waren hoog met ongeveer € 15 per maand. Daar kreeg je een rekening voor met een bankpas en misschien al een app. De rekening verschilde nauwelijks van een privé rekening en daar lagen de kosten vele malen lager. Met de komst van nieuwe banken zoals Knab zijn de kosten voor zakelijk rekeningen sterk gedaald. Met de nieuwe technologieën in mobiel bankieren apps is bovendien de functionaliteit van een zakelijke rekening veel beter geworden.

Het is daarom verstandig om zakelijke rekeningen vergelijken voordat je er een gaat aanvragen. Dat bespaart je straks kosten en tijd. Voor je gemak presenteren we hieronder alvast onze TOP 5 zakelijke rekeningen. Voor een uitgebreider vergelijk kan je verder naar beneden scrollen.

Kosten per maandBankpassen en CreditcardsAppBijzonderhedenAanvragen
KNAB€ 6- Maestro Bankpas
- American Express
1ste jaar gratis)

- Betaalverzoeken gratis
- Alerts
- 50% korting 1ste jaar
- Elk jaar gratis 1.000 trxs
- Zeer klantgericht (score 8,9)
- Innovatief
- Boekhoudkoppelingen
- Gratis betaalverzoeken
Vraag Knab zakelijk aan
N26Gratis- Mastercard debit- automatisch rubriceren
van kosten en inkomsten
- Alles is gratis
- Beste wisselkoerstarieven
- Apple Pay
- 0,1% cash-back
- Geen iDEAL
- Geen lenen
- alleen zzp-ers
Vraag N26 zakelijk aan
Bunq€ 9,95- Mastercard debit- Betaalverzoeken
- Automatisch rubriceren
van kosten en inkomsten
- BTW specificatie
- Apple Pay
- Geen lenen
- Boekhoudkoppelingen
- Meerdere rekeningen met eigen iban
- eenvoudig toevoegen andere gebruikers
- Duurzaam beleid
Vraag Bunq zakelijk aan
ASN Bank€ 6,50- Maestro Bankpas
- Visa card € 33 p.j.
- Basis functionaliteiten- Duurzaam beleid
- Automatisch bijdragen aan betere wereld
Vraag ASN zakelijk aan
SNS Bank€ 7,50- Maestro Bankpas
- Visa card € 32,50 p.j.
- Basis functionaliteiten- Basic en voordelig
- Gewoon goed
- Faciliteiten van grootbank zoals lenen en incasso
Vraag SNS zakelijk aan

Waarom een zakelijke rekening:

Het is verstandig en soms ook noodzakelijk om een zakelijk rekening aan te houden als ondernemer. Ten eerste komt het professioneel over. Ten tweede hou je met een zakelijke rekening netjes je privé en zakelijk transacties gescheiden en kan je beter je boekhouding in orde maken. Voor bepaalde diensten is het verplicht om een zakelijk rekening te voeren zoals bijvoorbeeld een account bij een payment service provider voor online betalingen of een mobiel pinapparaat.

Kosten bij een zakelijk rekeningen vergelijken

De kosten verschillen behoorlijk als je zakelijke rekeningen vergelijken. Het varieert van € 6 per maand voor een Knab rekening tot € 9,75 voor een zakelijk betaalpakket bij ABN Amro. Dat zijn niet alle kosten die banken in rekening brengen. Je betaalt namelijk ook voor bij- en afschrijvingen van je rekening. Die kosten variëren van € 0,10 – € 0,15 voor een bijschrijving of een afschrijving. Bij sommige banken krijg je de eerste 1.000 transacties gratis. Er zitten ook verschillen in de tarieven die banken in rekening brengen voor extra bankpassen, extra rekeningen en creditcards. Het is dus belangrijk de kosten te vergelijken en we hebben de belangrijkste kosten en faciliteiten in het onderstaande overzicht gezet zodat je makkelijk de zakelijke rekeningen vergelijken.

Kosten en functionaliteit bij zakelijke rekeningen vergelijken:

Kosten zijn belangrijk maar de functionaliteiten op de rekening of faciliteiten van de betreffende bank ook. Heb je weinig wensen en alleen een rekening nodig met een mobiel bankieren app en bankpas? Dan kan je het beste gaan voor de laagste kosten. Heb je meer wensen of functionaliteit nodig zoals incasso, boekhouden, internationale betalingen en financiering dan moet je wat verder vergelijken om tot de juiste keuze te komen. Ook hier kan je dus je voordeel doen door zakelijke rekening vergelijken.

KNAB BankN26BunqSNS BankINGABN AmroRabo Bank
Kosten per maand€ 6€ 0€ 9,95€ 7,50€ 9,90€ 9,75€ 9,95
Promo actieelk jaar 1.000 transacties gratisalles gratisAlles in eenelk jaar 1.000 transacties gratis6 maanden geen abonnementskosten6 maanden geen abonnementskosten12 maanden geen abonnementskosten
Mobiel bankieren appGratisGratisGratisGratisGratisGratisGratis
PinautomatenJa via derde partijNeeNeeJa via derde partijJa via derde partijJa via derde partijJa
BetaalverzoekenJa gratisJa betaaldJa betaaldJa betaaldJa betaaldJa betaald
Automatische incassoNeeNeeNeeJaJaJaJa
CreditcardAmerican ExpressMastercard DebitMastercard DebitVisaMastercardMastercardMastercard
Apple PayNeeJaJaNeeNeeNeeJa
AanvragenOnlineOnlineOnlineOnline indien al klantKantoorOnline indien al klantOnline indien al klant
BoekhoudkoppelingenJaNeeJaJaJaJaJa
Eigen boekhoudtoolNeeJa met beperkte functionaliteitJa met beperkte functionaliteitNeeNeeJa vanaf € 9,95 per maandJa vanaf 9,85 per maand

Beste zakelijke rekening voor ZZP-ers en kleinere ondernemers

Stel je bent een ZZP-er met een paar opdrachtgevers. Je verstuurt een paar facturen per maand en je boekhouding is relatief simpel. In dat geval kan je volstaan met een goedkope basisrekening met een mobiel bankeren app en een bankpas. In de vergelijking ben je dan bij Knab Bank het beste uit met een zakelijk pakket voor maar € 6 per maand en in het eerste jaar krijg je 50% korting en betaal je maar € 3 per maand. Elk jaar zijn je eerste 1.000 transacties gratis (bij- en afschrijvingen). Het basispakket bevat standaard 12 boekhoud koppelingen voor de meest gangbare boekhoudprogramma zoals die van Reeleezee, Moneybird en Exact. Verder biedt Knab altijd een goed service 24/7 waarbij jij als klant echt centraal staat. Je kan je basispakket aanvullen met diensten van aangesloten partners voor pinautomaten, verzekeringen en creditcards. Andere interessante partijen zijn nieuwe online banken zoals Bunq en N26. Bij de grootbanken heeft de SNS bank de beste voorwaarden voor een zzp-er en kleine ondernemers.

Zakelijke rekening voor grotere ondernemingen

Heb je een bedrijf wat complexer is met meer transacties, betalingen en goederenstromen (nationaal en internationaal) dan moet je goed uitzoeken waar je behoefte aan hebt in je bankzaken. Naast de zakelijke rekening heb je misschien wel behoefte aan financiering, automatische incasso om abonnementen te incasseren, pinbetalingen, verzekeringen en boekhoudkoppelingen. In dat geval kan je beter uit zijn bij de grootbanken ING, ABN Amro, Rabo Bank of de SNS Bank omdat deze banken meer faciliteiten aanbieden en in meer landen aanwezig zijn.

Automatisch incasseren van periodiek terug kerende betalingen zoals abonnementen kan je bijvoorbeeld niet regelen via Knab, Bunq of N26.

Zakelijke rekeningen van nieuwe online banken:

In Nederland zijn er 2 echte online banken op de markt gekomen en dat zijn Bunq en N26. Bunq is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam en N26 is een Duits bedrijf. Beide bedrijven zijn in meerdere Europese landen actief groeien snel. Beide banken lopen voor in technologische ontwikkelingen en concentreren zich op nieuwe functionaliteiten die bankieren leuker en makkelijker maken via hun app. Bunq is bijvoorbeeld begonnen met het mogelijk maken van gedeeld een rekening te betalen via de Bunq app en met betaalverzoeken.

Nu komen beide partijen met heldere inzichten in je uitgaven door het automatisch rubriceren van je transacties. Je uitgaven en inkomsten worden in mooie grafieken en overzichten aan je duidelijk gemaakt. Hierdoor kan je makkelijk kan inzien hoe je bedrijf ervoor staat. Voor zakelijk rekeningen worden je kosten en opbrengsten automatisch ingedeeld en de BTW inzichtelijk gemaakt zodat je weet wat je per kwartaal moet afdragen of ontvangen. Je kan er zelfs voor kiezen om je BTW op een aparte rekening te zetten zodat je altijd voldoende saldo hebt.

N26 onderscheid zich naast nieuwe functionaliteit in de app ook door de rekening gratis aan te bieden. N26 geeft je daar een gratis Mastercard debit card bij en dat is een kaart waarmee je net als een bankpas met Maestro overal kan betalen. Je betalingen worden direct van je rekening afgeschreven. Er zijn geen kosten voor bij- en afschrijvingen. De zakelijke rekening van N26 is alleen bedoeld voor ZZP-ers en ze letten daar ook streng op. Aanvragen van een N26 zakelijk bankrekening gaat via de app.

Onze conclusie bij zakelijke rekeningen vergelijken

Er is gezonde concurrentie op het gebied van zakelijke rekeningen waarbij voordeel te behalen is als je goed vergelijkt op kosten en functionaliteit.

Wat ons betreft is Knab de beste keuze voor een kleine ondernemer door de lage kosten, het hoge serviceniveau en innovatieve app functionaliteiten. Dit bij elkaar geeft dit een heel sterk aanbod in de markt.

Hou je van nieuwe functionaliteiten en mooie hippe apps dan kan je het beste kiezen voor de nieuwkomers als N26 en Bunq. Als ZZP-er ben je ook voor kosten het beste uit bij N26 want de rekening, Mastercard Debit en je bij- en afschrijvingen zijn gratis. Bunq biedt veel functionaliteit en rekeningen voor een vaste prijs van € 9,95 per maand.

Is je bedrijf wat groter en wil je bij voorbeeld automatische incasso’s uitvoeren, contant geld afstorten en een financiering aangaan? Dan moet je kijken naar de zakelijke rekeningen van SNS, ING, Rabo en ABN Amro Bank. SNS is de goedkoopste met € 7,50 per maand.