Buitenlandse betaalmethodes: iDEAL varianten van Duitsland en België

iDEAL varianten België, Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk en Denemarken :

België

BancontactBancontact is de Belgische variant van iDeal en werkt op dezelfde wijze. Tijdens het online shoppen kiest de klant bij betalen voor Bancontact en zijn eigen bank. Vervolgens wordt de klant doorgeleid naar een omgeving van zijn eigen bank en kan er betaald worden door op een vertrouwde wijze in te loggen met identifier of pincode en akkoord te gaan. Dit geeft het bekende vertrouwde gevoel dat ook iDEAL tot een succes heeft gemaakt.

Verkoopt u ook in België? Dan is het zeer aan te raden Bancontact op te nemen in uw betaalpakket. De meeste Payment Service Providers bieden ook Bacontact. Mollie hanteert de scherpste tarieven en zelfs een vaste prijs per transactie van € 0,39

KBC, Belfius en ING Pay betaalknoppen:

KBC betaalknopIn België hebben de grootste banken hun eigen online betaalknop ontwikkelt en in de markt gezet. Deze online betaalmethodes hebben aan populariteit gewonnen onder de Belgen en worden naast Bancontact veel gebruikt en zorgen voor een goede conversie. Het is dan ook aan te raden deze betaalknoppen op te nemen in je website. Mollie, Sisow en MultiSafePay bieden deze betaalmethodes aan.

Duitsland

Giropay is de Duitse variant van iDEAL en werkt op dezelfde wijze. Tijdens het online shoppen kiest de klant bij betalen voor Giropay en zijn eigen bank of ‘Sparkasse’. Vervolgens wordt de klant doorgeleid naar een omgeving van zijn eigen bank en kan er betaald worden door op een vertrouwde wijze in te loggen met identifier of code en akkoord te gaan. Dit geeft het bekende vertrouwde gevoel dat ook iDEAL tot een succes heeft gemaakt.

Verkoopt u ook in Duitsland? Dan is het zeer aan te raden Giropay op te nemen in uw betaalpakket.

Sofort:

Sofort BankingSofort Banking is de andere internationale variant van iDEAL die erg veel gebruikt wordt in Duitsland en zorgt voor een goede conversie van je Duitse bezoekers. Klanten kiezen bij deze betaalmethode het land waarin ze bankieren en bank die ze gebruiken en bevestigen de transactie met een pincode of identifier van de desbetreffende bank. het bedrag is niet sorneerbaar en dus gegarandeerd.

De meeste Nederlandse Payments providers bieden Sofort en Giropay aan waaronder Mollie, Targetpay, Sisow, Pay.nl en MultiSafePay

Frankrijk:

Carte BancaireCarte Bleu of volgens de nieuwe naam Carte Bancaire is de meest gebruikte betaalkaart in Frankrijk en 80% van de Fransen maakt hier actief gebruik van. De kaart is eigenlijk een gewone Visa creditcard en werkt ook op dezelfde wijze. Om Carte Bancaire te accepteren moet je dus creditcards accepteren en dat kan je vaak met een aparte overeenkomst regelen bij de meeste payment service providers.

Italië

CartaSiCartaSi is een creditcard die door 13 miljoen Italianen actief gebruikt wordt voor online betalingen. CartaSi werkt volgens het Visa of Mastercard protocol maar heeft wel zijn eigen logo en betaalknop. Tijdens de betaling vult de klant zijn creditcard gegevens in en bevestigt deze met een code en/of wachtwoord.

 

Oostenrijk:

EPSEPS staat voor Electronic Payments Standard en is voor Oostenrijkse consumenten ontwikkeld door de groostet Oostenrijkse banken en de Oostenrijkse overheid. Het werkt vergelijkbaar met iDEAL is een betaling/overboeking die je goedkeurt in je eigen bankomgeving met een identifier en/of pincode. Deze betaalmethode wordt het meest gebruikt in Oostenrijk en belangrijk als je daar zaken doet. EPS kan je aanbieden via Payment Providers zoals Mollie, MultiSafePay, Pay.nl

Denemarken

DankortDankort is de meest gebruikte online betaalmethode in Denemarken en gebaseerd op de Visa debit card. Ruim 4,5 miljoen Denen betalen actief met hun Dankort Visa kaart online en offline. Om Dankort te accepteren moet je via je payment provider creditcards van Visa en Mastercard accepteren en daar zit Dankort dan gelijk in omdat dit hetzelfde werkt.