Buitenlandse betaalmethodes: iDEAL varianten van Duitsland en België

Veel gebruikte online betaalmethodes in België, Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk en Denemarken :

Online betaalmethodes België

Bancontact

 

 

 

Bancontact is de Belgische variant van iDeal en werkt op dezelfde wijze. Tijdens het online shoppen kiest de klant bij betalen voor Bancontact en zijn eigen bank. Vervolgens wordt de klant doorgeleid naar een omgeving van zijn eigen bank en kan er betaald worden door op een vertrouwde wijze in te loggen met identifier of pincode en akkoord te gaan. Dit geeft het bekende vertrouwde gevoel dat ook iDEAL tot een succes heeft gemaakt.

Verkoopt u ook in België? Dan is het zeer aan te raden Bancontact op te nemen in uw betaalpakket. De meeste Payment Service Providers bieden ook Bacontact. Mollie hanteert de scherpste tarieven en zelfs een vaste prijs per transactie van € 0,39

KBC, Belfius en ING Pay betaalknoppen:

KBC betaalknop

 

 

 

In België hebben de grootste banken hun eigen online betaalknop ontwikkelt en in de markt gezet. Deze online betaalmethodes hebben aan populariteit gewonnen onder de Belgen en worden naast Bancontact veel gebruikt en zorgen voor een goede conversie. Het is dan ook aan te raden deze betaalknoppen op te nemen in je website. Mollie, Sisow en MultiSafePay bieden deze betaalmethodes aan.

Online betaalmethodes Duitsland

 

 

Giropay is de Duitse variant van iDEAL en werkt op dezelfde wijze. Tijdens het online shoppen kiest de klant bij betalen voor Giropay en zijn eigen bank of ‘Sparkasse’. Vervolgens wordt de klant doorgeleid naar een omgeving van zijn eigen bank en kan er betaald worden door op een vertrouwde wijze in te loggen met identifier of code en akkoord te gaan. Dit geeft het bekende vertrouwde gevoel dat ook iDEAL tot een succes heeft gemaakt.

Verkoopt u ook in Duitsland? Dan is het zeer aan te raden Giropay op te nemen in uw betaalpakket.

Sofort:

Sofort Banking

 

 

Sofort Banking is de andere internationale variant van iDEAL die erg veel gebruikt wordt in Duitsland en zorgt voor een goede conversie van je Duitse bezoekers. Klanten kiezen bij deze betaalmethode het land waarin ze bankieren en bank die ze gebruiken en bevestigen de transactie met een pincode of identifier van de desbetreffende bank. het bedrag is niet sorneerbaar en dus gegarandeerd.

De meeste Nederlandse Payments providers bieden Sofort en Giropay aan waaronder Mollie, Targetpay, Sisow, Pay.nl en MultiSafePay

Online betaalmethode Frankrijk:

Carte Bancaire

 

 

Carte Bleu of volgens de nieuwe naam Carte Bancaire is de meest gebruikte betaalkaart in Frankrijk en 80% van de Fransen maakt hier actief gebruik van. De kaart is eigenlijk een gewone Visa creditcard en werkt ook op dezelfde wijze. Om Carte Bancaire te accepteren moet je dus creditcards accepteren en dat kan je vaak met een aparte overeenkomst regelen bij de meeste payment service providers.

Online betaalmethode Italië

CartaSi

 

 

 

CartaSi is een creditcard die door 13 miljoen Italianen actief gebruikt wordt voor online betalingen. CartaSi werkt volgens het Visa of Mastercard protocol maar heeft wel zijn eigen logo en betaalknop. Tijdens de betaling vult de klant zijn creditcard gegevens in en bevestigt deze met een code en/of wachtwoord.

 

Online betaalmethode Oostenrijk:

EPS

 

 

EPS staat voor Electronic Payments Standard en is voor Oostenrijkse consumenten ontwikkeld door de groostet Oostenrijkse banken en de Oostenrijkse overheid. Het werkt vergelijkbaar met iDEAL is een betaling/overboeking die je goedkeurt in je eigen bankomgeving met een identifier en/of pincode. Deze betaalmethode wordt het meest gebruikt in Oostenrijk en belangrijk als je daar zaken doet. EPS kan je aanbieden via Payment Providers zoals Mollie, MultiSafePay, Pay.nl

Online betaalmethode Denemarken

Dankort

 

 

 

Dankort is de meest gebruikte online betaalmethode in Denemarken en gebaseerd op de Visa debit card. Ruim 4,5 miljoen Denen betalen actief met hun Dankort Visa kaart online en offline. Om Dankort te accepteren moet je via je payment provider creditcards van Visa en Mastercard accepteren en daar zit Dankort dan gelijk in omdat dit hetzelfde werkt.

Betaalmethode fysiek en online China

WeChat Pay

 

 

WeChat Pay is een van de belangrijkste betaalmethodes voor de Chinesen en meer dan 800 miljoen mensen maken hier gebruik van. De betaalmethode is geschikt om te betalen op locatie, online en in Apps. WeChat Pay maakt gebruik van QR codes en werkt heel gemakkelijk. Zit je in de toeristenindustrie en heb je veel Chinese bezoekers dan is het zeer aan te raden om WeChat Pay als betaalmethode aan te bieden. Chinesen geven op hun reizen veel geld uit en betalen het liefst met de voor hen zo vertrouwde betaalmethode die ze thuis ook gebruiken. Lees hier meer over WeChat Pay

 

AliPay

 

 

AliPay is de andere veel gebruikte betaalmethode van China en ook hier maken honderden miljoenen Chinesen dagelijks gebruik van. AliPay is ontwikkelt door Alibaba. Alibaba is de technoreus van China en vegelijkbaar met E-Bay uit Amrika maar dan groter. De betaalmethode maakt gebruik van QR codes die een klant scanned met zijn of haar smartphone via de Alipay App. De scan opent een betaling en de klant geeft akkoord op de betaling met pincode, vingerafdruk of face -id. De verkoper ziet direct dan er betaald is en ontvangt zijn geld een paar dagen later vanuit de payment provider. Lees hier meer over Ali Pay en aanbieders.