Paypal in 9 straatjes

Het winkelgebied 9 Straatjes in Amsterdam is het eerste gebied ter wereld waar passanten kunnen shoppen met Paypal als de winkels gesloten zijn. Een applicatie opent winkeldeuren die eigenlijk dicht zijn.

9 straatjes, bekend vanwege zijn boutiques en andere speciaalzaakjes, brengt een nieuwe versie van zijn iPhoneapp uit. Die bevat nu ook een QR-codescanner en PayPalkassa.

Bezoekers aan het Amsterdamse winkelgebied zien op dertig winkelruiten een QR-code. Wanneer zijn de app van 9 Straatjes downloaden, kunnen ze in dertig van de zestig aangesloten winkels snuffelen en kopen. De bestelling wordt binnen twee dagen thuisbezorgd.

In het betreffende winkelgebied zitten zo’n negentig speciaalzaken. Twee derde van hen is te vinden, met assortiment, in de app. De helft daarvan plakte ook een QR-code op zijn ruit.

De winkels hadden hun digitale handelspraktijk al verenigd in een gezamenlijk webportaal: 9straatjesonline.com.

Dit concept uitgevoerd door Younify en Mobile Strategy. Younify is de beheerder van de Magentowebwinkel van 9straatjesonline.com. Mobile Strategy heeft de app ontwikkeld en een koppeling naar een mobiele website.

Een mogelijke volgende fase, volgens PayPals Eelco van Wijk, is dat klanten ook in de winkel met hun app gaan shoppen en afrekenen. “Je ziet dit soort nieuwe modellen steeds meer. In Frankrijk, bijvoorbeeld, werken we met McDonald’s samen aan een systeem waarbij je op afstand met een app kan bestellen en betalen. Aan een aparte counter haal je je bestelling op.”

“Het grote voordeel van mobiele technologieën is dat winkeliers het afrekenproces versnellen en de wachtrijen kunnen verkorten.”

Lees meer over Paypal accepteren