Samsung Pay

Samsung Pay is een paar weken geleden van start gegaan in Korea en de eerste resultaten zijn succesvol. In de eerste weken werd met Samsung Pay al 30 miljoen euro aan transacties verwerkt en dat groeit stevig door. Samsung Pay zal ook binnenkort van start gaan in Engeland, Spanje en de Verenigde Staten.

Samsung Pay werkt vergelijkbaar als contactloos betalen met je pinpas en bij betalingen onder de € 25 hou je je Samsung Smartphone tegen de betaalterminal aan en de betaling is gedaan. Bij bedragen boven de € 25 vraagt de Samsung Pay App om een pincode. Naar eigen zeggen zijn gebruikers erg enthousiast over deze manier van betalen en wordt het gebruik als heel eenvoudig en simpel ervaren. Samsung wil de dienst verder uitrollen in Europa maar het is nog niet bekend wanneer Samsung Pay naar Nederland komt.

Als ondernemer of winkelier kan je eenvoudig Samsung Pay accepteren als je een betaalterminal hebt die geschikt is voor contactloos betalen. In Nederland zijn inmiddels al zo’n 100.000 contactloze betaalterminals geplaatst.