Kosten zakelijke rekening, wat is de goedkoopste zakelijke rekening?

Kosten zakelijke rekening

Kosten zakelijke rekening: In deze blog kijken we naar de kosten en functionaliteit van een zakelijk rekening. Je ziet snel hoeveel je kunt besparen op je zakelijke rekening.

De kosten zakelijke rekening zijn hoog

Bij veel grote banken is een zakelijke rekening erg duur in gebruik. Zo betaal je bij ING, Rabobank en ABN AMRO minstens 10 euro per maand voor een zakelijke rekening en met toeslagen voor elke boeking lopen de kosten zakelijk rekening snel op. Ook voor extra rekeningen en passen moet je vaak bijbetalen.

De kosten voor een zakelijke rekening kunnen bij een grote bank dan ook snel oplopen naar 20 euro per maand of meer. Een flink bedrag terwijl je vaak minder service en functies krijgt dan particulieren. Gelukkig zijn er bij kleinere banken meer mogelijkheden maar je moet wel goed op de beperkingen en voorwaarden letten en de kosten zakelijke rekening goed vergelijken.

Kosten zakelijk rekening: kleinere banken goedkoper

Zo zijn er zelfs banken die een gratis zakelijke rekening aanbieden zoals de online bank N26 maar hier zitten wel de nodige beperkingen aan (hier komen we zo op terug). Voor ondernemers die iets anders willen dan het onnodige dure en beperkte aanbod van de grote banken zijn met name Bunq en Knab interessant.

Knab lijkt de voordeligste keuze op het gebied van kosten zakelijke rekening voor wie tegen een laag bedrag een volwaardige bankrekening wil. Bunq is wat betreft kosten zakelijke rekening niet veel goedkoper dan de grote banken maar je krijgt hier wel veel meer functionaliteit en mogelijkheden in de bankapp. Onder andere automatisch BTW reserveren en verregaande integratie tussen zakelijke en privé rekeningen.

Meer keuzemogelijkheden voor kosten zakelijke rekening

Naast Bunq, Knab en N26 zijn er zelfs nog meer banken gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep. Zo is online bank Transferwise gespecialiseerd in vreemde valuta betalingen, ideaal voor ondernemers die veel internationaal zaken doen of op reis zijn. Tot slot is internetbank Holvi speciaal opgericht voor ondernemers.kosten zakelijke rekening

Er zijn tegenwoordig voor ondernemers een stuk meer mogelijkheden op het vlak van kosten zakelijk rekening dan ABN AMRO, ING of de Rabobank. Belangrijk is daarbij dat je niet alleen flink kunt besparen op de kosten zakelijke rekening, maar vaak krijg je zelfs nog meer service of mogelijkheden terug. Laten we eens kijken wat de vijf genoemde banken te bieden hebben op het vlak van kosten zakelijke rekening en extra functionaliteiten.

Knab

Voor verreweg de meeste ondernemer zal Knab de beste keuze zijn voor de laagste kosten zakelijke rekening. Bij Knab krijg je voor 6 euro per maand een volwaardig bankpakket met tot 5 zakelijke rekeningen, een betaalpas en toegang tot internetbankieren. Ook een spaarrekening is in begrepen. Tot slot krijg je de eerste 1000 transacties per jaar gratis, daarna betaal je 10 cent per transactie.

kosten zakelijk rekening

 

 

 

Bankieren kan eenvoudig via de website of app en er is ondersteuning voor het versturen van zakelijke iDeal betaallinks. Optioneel is er de mogelijkheid voor een gratis creditcard via American Express maar niet alle ondernemers zullen hiervoor in aanmerking komen. Samengevat krijg je echter voor 6 euro per maand een volwaardig zakelijk bankpakket wat bij de ING of Rabobank makkelijk 20 euro in de maand kost.

N26

Voor wie puur zo goedkoop mogelijk zijn zakelijke en privé uitgaven wil scheiden is N26 een goede keuze. Het is bij veel banken namelijk verboden om je privé rekening zakelijk te gebruiken. Met N26 Business krijg je een volledig gratis bankrekening met gratis pinpas en prepaid creditcard. N26 rekent verder geen kosten voor transacties en bankieren kan eenvoudig via de N26 app of website.

N26 kent wel twee belangrijke nadelen; zo staat de rekening op eigen naam en is deze alleen aan te vragen voor freelancers of eenmanszaken. Wel mag de rekening expliciet zakelijk gebruikt worden. Daarnaast heeft N26 geen ondersteuning voor iDeal, online aankopen kun je eenvoudig doen via de gratis N26 creditcard maar dit is niet altijd ideaal. Voor wie echter de goedkoopste kosten zakelijke rekening wil is N26 een ideale keuze.

Bunq

Ben je niet perse op zoek naar de goedkoopste kosten zakelijke rekening maar eerder de beste zakelijke rekening? Dan is bunq mogelijk een interessante keuze. bunq Business is met 10 euro per maand niet goedkoop en daarnaast betaal je ook nog een extra bedrag per transactie. Daar staat dan wel een uitgebreid pakket en een zeer uitgebreide app tegenover.

Zo krijg je bij bunq standaard 25 rekeningen, keuze uit 3 pinpassen of creditcards en vooral heel veel functies in de app. Denk aan dynamische pincodes, online passen, automatisch boekhouden en zeer uitgebreid pas-, incasso- en rekeningbeheer. Dit zijn maar een paar opties van de mogelijkheden van de bunq app die uitgebreider is dan elke andere bank app op de markt. Een luxeproduct dus.

Transferwise

Voor ondernemers die internationaal georiënteerd zijn is Tranferwise een interessante optie. Vooral de kosten zakelijke rekening bij overboekingen in vreemde valuta is bij Transferwise voordelig. Zo krijg je standaard de mogelijkheid om een pondenrekening, dollarrekeningen of eurorekening aan te maken. Daarnaast kun je nog eens tientallen andere valuta aanhouden in je account.

Het grote voordeel is dat je hierdoor overboekingen kunt doen in vreemde valuta en dus niet meer vastzit aan wisselende koersen of een koersopslag. Ook krijg je bij Transferwise een zakelijke Mastercard zodat je eenvoudig uitgaven kunt doen van je Transferwise account. Het enige nadeel is dat Transferwise geen Nederlandse pinpas heeft waardoor het minder geschikt is voor binnenlands gebruik. Ondernemers die echter buiten Europa zaken willen doen hebben veel aan Transferwise.

Holvi

Voor wie graag een gratis rekening op bedrijfsnaam wil is Holvi een interessante keuze. Deze Finse online bank is gespecialiseerd in zakelijke rekeningen. De kosten zakelijke rekening zijn bijzonder laag want een rekening is helemaal gratis en je krijgt ook nog een gratis Mastercard. Tegen betaling kun je extra passen of rekeningen openen voor personeelsuitgaven.

Het grote voordeel van Holvi is dat je een volledig gratis zakelijke rekening krijgt die ook op de bedrijfsnaam staat (dit is bij N26 helaas niet het geval). Het nadeel van Holvi is dat je net als bij Transferwise geen Nederlandse bankpas krijgt maar alleen een creditcard. Dit maakt Holvi minder geschikt voor ondernemers die een zakenrekening willen voor dagelijks gebruik. Echter puur als facturatierekening kan Holvi een prima optie zijn.

Kosten zakelijke rekening samengevat

Ben je op zoek naar de voordeligste kosten zakelijke rekening? Dan moet je in ieder geval niet zijn bij ABN AMRO, ING of de Rabobank. Deze banken rekening forse kosten voor ondernemers terwijl de service en functionaliteit vaak achterblijft. Gelukkig heb je tegenwoordig veel meer keuze aan kleinere, online banken – elk gespecialiseerd in hu eigen doelgroep.

Wie een allround, volwaardige zakelijke rekening wil kan het beste terecht bij Knab. Voor 6 euro per maand krijg je een volwaardig zakelijk bankpakket met ondersteuning voor veelgebruikte diensten zoals een bankapp, ideal (betaalverzoeken), een creditcard, een spaarrekening en een boekhoudkoppeling. Voor meer functies wil tegen een hogere prijs is bunq een goed alternatief.

Wil je een volledig gratis zakelijke rekening is N26 de beste keuze, de rekening staat dan wel op je eigen naam maar mag zakelijk worden gebruikt. Voor wie toch perse een gratis rekening wil op bedrijfsnaam kiest beter voor Holvi maar verliest dan wel de optie voor een pinpas die N26 wel heeft. Tot slot is Transferwise vooral interessant voor ondernemers die veel zakendoen met het buitenland.

Wil je een uitgebreider vergelijk? Klik dan hier