Tap-to-pay de volgende stap in Mobile Point of Sale (mPOS)

Tap-to-pay

De nieuwe betaaloplossing Tap-to-Pay functioneert direct op je telefoon zonder dat een pinapparaat nodig is. Enkele jaren terug maakte mPOS haar debuut op de Nederlandse markt met compacte pinapparaten die koppelen aan kassa-apps op je telefoon. mPOS is een uitstekende oplossing gebleken voor veel kleine ondernemers, die nu tegen lage kosten en met minimale investering kaartbetalingen kunnen accepteren. De volgende evolutie is SoftPOS, of Tap-to-Pay, waarmee je direct op je telefoon pinbetalingen kunt accepteren met bankpassen, Apple Pay en Google Pay.

SoftPOS, of Tap-to-Pay, is een betaaloplossing die kaartbetalingen rechtstreeks op een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet accepteert via een speciale app. Deze oplossing maakt het gebruik van een pinapparaat onnodig en elimineert een aanzienlijke kostenpost uit het betaalsysteem. Dit klinkt geweldig en werkt ook goed in de praktijk. Je kunt deze dienst nu aanvragen bij verschillende aanbieders, waaronder PinMobile.

Android en IOS (Apple)

De betaal apps van de verschillende partijen werken niet allemaal direct op Android en ook op IOS. Dat zijn 2 verschillende oplossingen en niet iedere partij heeft  afspraken kunnen maken met Apple. Let daar dus goed op als je gaat aanvragen.

Kosten tap-to-pay:

Partijen hebben verschillende fee modellen uit gebracht en de meest voorkomende is met en vast percentage van het afgerekende bedrag. Dat varieert van 1,65% tot 1,95% bij Sumup, Zettle en Worldline.

Je kan ook kiezen voor een abonnement en dan zijn je transactiekosten veel lager. Abonnementen liggen rond de € 8 per maand en transactie kosten op € 0,25 voor een Nederlandse bankpas. Voor deze tarieven kan je terecht bij PinMobile en MyPos.

Je kan de verschillende partijen hier vergelijken.

De pin app is al een aantal maanden beschikbaar maar je ziet ze nog niet veel in het straatbeeld. We denken dat het even tijd nodig heeft. Ondernemers en consumenten nog moeten wennen aan deze nieuwe manier van betalen. De techniek is er in ieder geval klaar voor want de bestaande gebruikers zijn er tevreden over.

 

 

 

Tap-to-pay