pinautomaat kopen

Pinautomaat kopenpinautomaat kopen

Het aantal pinbetalingen groeit in Nederland al jaren. Daarnaast is met de coronacrisis ook het aantal contactloze betalingen flink toegenomen. Een pinautomaat is inmiddels een vereiste voor nagenoeg elke ondernemer, maar wat is de nu de beste keuze voor een pinautomaat kopen? Je leest het in deze blog.

Oorsprong van pinnen en pinautomaat kopen

Het woord pinnen is afkomstig van de afkorting pin van Persoonlijk Identificatie Nummer, ook wel een pincode genoemd en het betaalkaartmerk PIN. Tot 2012 waren alle kaarten in Nederland uitgegeven via PIN, de enige aanbieder van betaalkaarten in Nederland.

Sinds 2012 bestaat PIN niet meer maar worden de Nederlandse pinpassen uitgegeven door Mastercard onder het Maestro label en het VPay label van Visa. De woorden pin en pinnen zijn daarbij echter ingeburgerd gebleven als omschrijving voor het betalen met een betaalkaart.

Pinautomaat kopen: betalingen in winkels

Vroeger bij de eerste pinbetalingen in Nederland in 1976 kon je alleen geld opnemen bij een geldautomaat. Dit werd ook wel geld tappen of flappentappen genoemd. Al snel was het echter ook mogelijk om te betalen rechtstreeks in winkels en zijn er inmiddels meer dan 330.000 plekken in Nederland waar je met de pinpas kan betalen.

Daarbij is het aantal pinbetalingen in Nederland sinds 2015 groter dan het aantal contant geld betalingen. Lange tijd was pinbetalingen aanbieden echter een dure aangelegenheid voor ondernemers. Zo moest er een apparaat worden van soms duizenden euro’s worden aangeschaft samen met een internet of dataverbinding. Daarnaast betaalden ondernemers een behoorlijk bedrag aan service- en transactiekosten.

Pinnen steeds goedkoper

Gelukkig is met de grotere acceptatie van pinnen en de komst van technologische ontwikkelingen pinnen steeds goedkoper en veiliger geworden. Zo kun je bij aanbieder PinMobile bijvoorbeeld al een pinautomaat kopen vanaf € 29,- excl. BTW. Daarmee zijn voor veel ondernemers kosten geen excuus meer om geen pinbetalingen te accepteren.

Ook servicekosten zijn steeds goedkoper geworden door de komst van nieuwe aanbieders. Zo betaal je bij marktleider CCV nog steeds tientallen euro’s per maand aan servicekosten en zit je vast aan jarenlange contracten. Bij aanbieder PinMobile is dit slechts 9,95 euro per maand en maandelijks opzegbaar.

Transactiekosten zonder verplichtingen

De belangrijkste kosten bij een pinautomaat kopen zijn echter de servicekosten. Hierbij hanteren grote aanbieders zoals CCV en Sepay nog steeds dure constructies. Zo zijn de kosten per transactie vaak wel laag maar staat daar verplichte aanschaf van een onderhouds- en servicecontract of dure pinautomaat tegenover.

Ook worden vaak transactiebundels verkocht tegen lagere tarieven, vergelijkbaar met pakketten met belminuten vroeger bij telefoonproviders. Maak je het pakket echter niet op voor het einde van de maand ben je vaak nog duurder uit dan met het losse tarief per belminuut of in dit geval per pintransactie.

Doorbraak in betaalbaar pinnen

De Nederlandse aanbieder PinMobile heeft hierin dan ook gezorgd voor een doorbraak. Het is namelijk 1 van de eerste aanbieders in Nederland die een zeer goedkope pinautomaat kopen van € 29,- combineert met een vast, laag transactietarief. Dit helemaal zonder minimum omzet-eisen, pakketaanbiedingen of andere verborgen kosten.

Je betaalt alleen 29 euro excl. BTW voor de aanschaf en 9,95 euro per maand aan servicekosten die maandelijks opzegbaar zijn. Ondanks deze zeer lage eenmalige en vaste kosten ben je alsnog niet meer dan € 0,14 kwijt per pinpastransactie met Maestro of Vpay ongeacht het aantal transacties of je omzet. Hiermee accepteer je dus zonder beperkingen honderden klanten per maand voor een paar tientjes aan kosten.

Klik hier voor een uitgebreider vergelijk van aanbieders van mobiel pinnen 

Voordelen van pinnen

Daarnaast profiteer je met een Pinautomaat kopen van PinMobile niet alleen van lage kosten maar ook de andere voordelen die een pinautomaat heeft. Het belangrijkste voordeel is daarbij een stukje veiligheid en gemak doordat je als ondernemer minder contant geld in de zaak hebt of hoeft af te storten.

Daarnaast beschikt Pinmobile natuurlijk over ondersteuning van alle moderne technieken zoals contactloos betalen, Google Pay, Samsung Pay en Apple Pay. Ook creditcardbetalingen worden probleemloos geaccepteerd zonder aanvullende overeenkomst.

Inzicht in omzet

Tot slot krijg je bij een pinautomaat kopen van Pinmobile een uitstekend inzicht in alle transacties en kosten. Zo kun je eenvoudig inloggen via de website of gekoppelde app waarna je transacties in kunt zien en ook gelijk kunt inzien wat de inhoudingen zijn voor je transactiekosten.

Uiteraard kunnen transactieoverzichten eenvoudig worden geëxporteerd naar een standaard formaat als ondersteuning van je boekhouding. Binnenkomende pinbetalingen worden zonder aanvullende kosten binnen 2-3 werkdagen doorgestort naar je eigen zakelijke rekening .

Goedkoper dan concurrenten

Daarmee is een PinMobile pinautomaat kopen de voordeligste keuze voor Nederlandse ondernemers in het MKB. De aanschaf- en abonnementskosten liggen een stuk lager dan die van grote aanbieders zoals CCV. Daarnaast zijn de vaste, lage transactiekosten van € 0,14 een stuk lager dan de 2% per transactie die prijsvechters zoals Sumup en Zettle rekenen.

Bovendien kun je bij PinMobile rekenen op persoonlijke ondersteuning doordat het een kleinschalige Nederlandse onderneming is. Je zit dus niet vast aan een grote (buitenlandse) partij waar je als klant slechts een nummertje bent. Daarbij maakt PinMobile voor de transactieverwerking van de pinbetalingen gebruik van marktleider Wordline. Een ideale combinatie van persoonlijke service en corporate techniek.

Pinautomaat kopen samengevat

Ben je kleine ondernemer of MKB’er op zoek naar een pinautomaat kopen? Dan is PinMobile verreweg de voordeligste keuze. Zoals hierboven aangegeven combineert Pinmobile een scherp prijsbeleid met een eenvoudig te gebruiken, betrouwbare pinoplossing. Een unieke combinatie die niet te vinden is bij andere partijen in de markt.

Enthousiast geworden over een PinMobile pinautomaat kopen? Op de website van Pinmobile is een pinautomaat kopen al mogelijk vanaf € 29,- excl. BTW. Daarbij is de levertijd bovendien snel en kun je vaak binnen een week al gebruik maken van een werkende pinautomaat voor je klanten.