Kosten zakelijke rekening, wat is de goedkoopste zakelijke rekening?

Kosten zakelijke rekening

Kosten zakelijke rekening: Deze blog biedt inzicht in de kosten en functionaliteiten van zakelijke rekeningen. Ontdek snel hoeveel je kunt besparen op je zakelijke bankrekening.

De kosten zakelijke rekening zijn hoog

Bij veel grote banken zijn de kosten voor een zakelijke rekening aanzienlijk. Bijvoorbeeld, bij ING, Rabobank en ABN AMRO betaal je minimaal 10 euro per maand, en bijkomende toeslagen voor elke transactie kunnen deze kosten snel doen stijgen. Vaak moet er ook extra betaald worden voor aanvullende rekeningen en bankpassen.

De maandelijkse kosten voor een zakelijke rekening bij een grote bank kunnen gemakkelijk oplopen tot 20 euro of meer. Dit is een aanzienlijk bedrag, vooral omdat de service en functies vaak minder zijn dan die voor particuliere klanten. Gelukkig bieden kleinere banken vaak meer opties, maar het is belangrijk om de beperkingen, voorwaarden en kosten van zakelijke rekeningen zorgvuldig te vergelijken.

Kosten zakelijk rekening: kleinere banken goedkoper

Er zijn zelfs banken die een gratis zakelijke rekening bieden, zoals de online bank N26, hoewel deze bepaalde beperkingen kent (waar we later op terugkomen). Voor ondernemers die een alternatief zoeken voor het dure en beperkte aanbod van de grote banken, zijn Bunq en Knab met name interessant.

Knab lijkt de meest voordelige optie te zijn voor kosten van een zakelijke rekening voor diegenen die voor een laag bedrag een volledige bankrekening willen. Bunq is qua kosten voor een zakelijke rekening niet veel goedkoper dan de grote banken, maar biedt wel aanzienlijk meer functionaliteit en mogelijkheden in de bankapp, waaronder automatische BTW-reservering en uitgebreide integratie tussen zakelijke en privérekeningen.

Meer keuzemogelijkheden voor kosten zakelijke rekening

Naast Bunq, Knab en N26 zijn er nog meer banken die zich richten op specifieke doelgroepen. Online bank Transferwise bijvoorbeeld, is gespecialiseerd in betalingen in vreemde valuta, wat ideaal is voor ondernemers die veel internationaal handelen of reizen. Internetbank Holvi is specifiek opgericht voor ondernemers.

Voor ondernemers zijn er tegenwoordig meer opties voor zakelijke rekeningen dan alleen ABN AMRO, ING of Rabobank. Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen aanzienlijk kunt besparen op de kosten van een zakelijke rekening, maar vaak ook meer service of functionaliteiten krijgt. Laten we eens bekijken wat de vijf genoemde banken aanbieden op het gebied van kosten voor zakelijke rekeningen en extra functies.

Knab

Voor verreweg de meeste ondernemer zal Knab de beste keuze zijn voor de laagste kosten zakelijke rekening. Bij Knab krijg je voor 6 euro per maand een volwaardig bankpakket met tot 5 zakelijke rekeningen, een betaalpas en toegang tot internetbankieren. Ook een spaarrekening is in begrepen. Tot slot krijg je de eerste 1000 transacties per jaar gratis, daarna betaal je 10 cent per transactie.

kosten zakelijk rekening

 

 

 

Bankieren kan eenvoudig via de website of app en er is ondersteuning voor het versturen van zakelijke iDeal betaallinks. Optioneel is er de mogelijkheid voor een gratis creditcard via American Express maar niet alle ondernemers zullen hiervoor in aanmerking komen. Samengevat krijg je echter voor 6 euro per maand een volwaardig zakelijk bankpakket wat bij de ING of Rabobank makkelijk 20 euro in de maand kost.

N26

Voor wie puur zo goedkoop mogelijk zijn zakelijke en privé uitgaven wil scheiden is N26 een goede keuze. Het is bij veel banken namelijk verboden om je privé rekening zakelijk te gebruiken. Met N26 Business krijg je een volledig gratis bankrekening met gratis pinpas en prepaid creditcard. N26 rekent verder geen kosten voor transacties en bankieren kan eenvoudig via de N26 app of website.

N26 kent wel twee belangrijke nadelen; zo staat de rekening op eigen naam en is deze alleen aan te vragen voor freelancers of eenmanszaken. Wel mag de rekening expliciet zakelijk gebruikt worden. Daarnaast heeft N26 geen ondersteuning voor iDeal, online aankopen kun je eenvoudig doen via de gratis N26 creditcard maar dit is niet altijd ideaal. Voor wie echter de goedkoopste kosten zakelijke rekening wil is N26 een ideale keuze.

Bunq

Ben je niet perse op zoek naar de goedkoopste kosten zakelijke rekening maar eerder de beste zakelijke rekening? Dan is bunq mogelijk een interessante keuze. bunq Business is met 10 euro per maand niet goedkoop en daarnaast betaal je ook nog een extra bedrag per transactie. Daar staat dan wel een uitgebreid pakket en een zeer uitgebreide app tegenover.

Zo krijg je bij bunq standaard 25 rekeningen, keuze uit 3 pinpassen of creditcards en vooral heel veel functies in de app. Denk aan dynamische pincodes, online passen, automatisch boekhouden en zeer uitgebreid pas-, incasso- en rekeningbeheer. Dit zijn maar een paar opties van de mogelijkheden van de bunq app die uitgebreider is dan elke andere bank app op de markt. Een luxeproduct dus.

Transferwise

Voor ondernemers die internationaal georiënteerd zijn is Tranferwise een interessante optie. Vooral de kosten zakelijke rekening bij overboekingen in vreemde valuta is bij Transferwise voordelig. Zo krijg je standaard de mogelijkheid om een pondenrekening, dollarrekeningen of eurorekening aan te maken. Daarnaast kun je nog eens tientallen andere valuta aanhouden in je account.

Het grote voordeel is dat je hierdoor overboekingen kunt doen in vreemde valuta en dus niet meer vastzit aan wisselende koersen of een koersopslag. Ook krijg je bij Transferwise een zakelijke Mastercard zodat je eenvoudig uitgaven kunt doen van je Transferwise account. Het enige nadeel is dat Transferwise geen Nederlandse pinpas heeft waardoor het minder geschikt is voor binnenlands gebruik. Ondernemers die echter buiten Europa zaken willen doen hebben veel aan Transferwise.

Holvi

Voor wie graag een gratis rekening op bedrijfsnaam wil is Holvi een interessante keuze. Deze Finse online bank is gespecialiseerd in zakelijke rekeningen. De kosten zakelijke rekening zijn bijzonder laag want een rekening is helemaal gratis en je krijgt ook nog een gratis Mastercard. Tegen betaling kun je extra passen of rekeningen openen voor personeelsuitgaven.

Het grote voordeel van Holvi is dat je een volledig gratis zakelijke rekening krijgt die ook op de bedrijfsnaam staat (dit is bij N26 helaas niet het geval). Het nadeel van Holvi is dat je net als bij Transferwise geen Nederlandse bankpas krijgt maar alleen een creditcard. Dit maakt Holvi minder geschikt voor ondernemers die een zakenrekening willen voor dagelijks gebruik. Echter puur als facturatierekening kan Holvi een prima optie zijn.

Kosten zakelijke rekening samengevat

Als je op zoek bent naar de meest voordelige zakelijke rekening, kun je beter niet kiezen voor ABN AMRO, ING of Rabobank. Deze banken brengen aanzienlijke kosten in rekening voor ondernemers, terwijl de service en functionaliteit vaak te wensen overlaten. Gelukkig is er tegenwoordig een ruimere keuze aan kleinere, online banken die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen doelgroep.

Voor een allround, volwaardige zakelijke rekening is Knab een uitstekende optie. Voor 9 euro per maand biedt Knab een compleet zakelijk bankpakket met ondersteuning voor veelgebruikte diensten zoals een bankapp, iDEAL (betaalverzoeken), een creditcard, een spaarrekening en een boekhoudkoppeling. Als je bereid bent meer te betalen voor extra functies, is bunq een goed alternatief.

Voor een volledig gratis zakelijke rekening is N26 de beste keuze, hoewel de rekening op je eigen naam staat, is deze zakelijk te gebruiken. Wie per se een gratis rekening op de bedrijfsnaam wil, kan beter voor Holvi kiezen, maar dan zonder de optie voor een pinpas die N26 wel biedt. Tot slot is Transferwise met name interessant voor ondernemers die veel internationaal zakendoen.

Wil je een uitgebreider vergelijk? Klik dan hier