ABN AMRO, ING en Rabo introduceren mobiel betalen

ABN AMRO , ING en Rabo Bank hebben vandaag aangekondigd dat zij een pilot met mobiel betalen gaan uitvoeren in Leiden met 1.000 deelnemers. Andere deelnemende bedrijven zijn MasterCard en KPN.

De deelnemers kunnen met hun smartphone die is voorzien van een KPN simkaart betalen bij verschillende deelnemende winkeliers en horeca gelegenheden. De telefoon maakt gebruik van NFC technologie en een App van MasterCard. De verkoper slaat het bedrag aan op de kassa en de klant houdt zijn telefoon tegen een reader aan die is gekoppeld aan de kassa. Bedragen onder de 25 euro worden direct goedgekeurd en boven 25 euro moet de klant een pincode intoetsen op zijn telefoon.

Vooralsnog zal het gaan om een pilot maar de gebruikte technologie is al jaren bekend en beproefd (PayPass van MasterCard) en veelgebruikt in het buitenland. Een uitrol naar andere delen van het land zal snel volgen.

Mobiel betalen lijkt niet ver weg meer en ander Telco’s zullen binnenkort ook wat laten zien. Vodafone gaf onlangs aan een mWallet te introduceren eind 2013. Meer over mobiel betalen

Leuk filmpje over de Wallet van MasterCard: