Apple Pay Cash Card

Vorige week kwam Apple met verschillende nieuwtjes naar buiten over nieuwe software zoals IOS 11, macbooks en i-pads. Daarbij introduceerde Apple ook het peer-to-peer betalen in Messenger. Dat ziet er veelbelovend uit en zal vast gaan aanslaan. Wat eigenlijk nog interessanter was en waar niet zoveel over gesproken is, is dat het tegoed wat er ontstaat als je een betaling ontvangt via messenger gebruikt kan worden via Apple Pay in winkels en online. Daarnaast kan je het bedrag overboeken naar je eigen betaalrekening. Apple zegt dat je geld terecht komt op je Apple Pay Cash Card en dat gaat dan heel erg lijken op een Apple bankrekening.

Het mooie is voor Apple dat ze voor het ontsluiten van Apple Pay aan consumenten niet langer afhankelijk zijn van een samenwerking met banken die met name in Europa niet de fees willen betalen die samenhangen met het aanbieden van Apple Pay. Natuurlijk missen ze potentieel ook inkomsten maar met een eigen Apple bankrekening zijn er ook andere verdienmodellen denkbaar die dat weer goed kunnen maken.

Hoe deze Apple Pay Cash Card werkt is nog niet helemaal duidelijk maar ongetwijfeld dat ander Tech Giants zoals Samsung en Google meekijken want die bieden Samsung Pay en Android Pay kosteloos aan bij banken in Europa maar krijgen nog maar weinig voet aan de grond. Op basis van dezelfde constructie als bij Apple zou dat wel eens in een stroomversnelling kunnen gaan en hebben we straks allemaal automatisch een extra bankrekening bij onze smartphone provider en kunnen we eindelijk eens allemaal mobiel betalen met een keuze uit verschillende mogelijkheden: Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay en de wallet van je bank.