Klarna

KlarnaKlarna is een van oorsprong Zweeds bedrijf dat al jaren actief is op de Nederlandse markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in achteraf online betalen en biedt verschillende services aan voor een soepele check-out met ‘Klarna Smooth’ waarbij je klanten kunnen kiezen uit een directe betaling of een ‘betaal later’ optie. Het bedrijf is marktleider op het gebied van achteraf betaaloplossingen en op het moment actief in veel verschillende Europese landen waaronder Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Hoe werkt Klarna Check-out?

Klanten kiezen voor deze betaalmethode en geven bij een eerste check-out hun naam, adres, telefoon en geboortedatum op. Vervolgens wordt de klant gecontroleerd op kredietwaardigheid en bij goedkeuring neemt Klarna de klant op in haar systeem. Bij een online aankoop kan je klant via Klarna check-out nu kiezen voor ‘betaal nu’ en ‘betaal later’. Wil je klant direct afrekenen dan kan hij via verschillende betaalopties met 1 click afrekenen.

Wil je klant later betalen dan krijgt deze 2 weken om de factuur te betalen. Ook kan de klant kiezen om de factuur in delen te voldoen met een gespreid betalen mogelijkheid. Andere achteraf betalen bedrijven bieden geen deelbetalingen aan.

Klarna ontwikkelt doorlopend het check-out proces en dat werkt heel soepel of ‘smooth’ zoals ze zelf aangeven. Dat is vooral zo bij klanten die al bekend zijn bij Klarna want die worden automatisch herkent en krijgen dan direct hun favoriete betaalmethode gepresenteerd en dat zorgt voor een hoge conversie. Naar eigen zeggen kan deze betaalmethode 10% to 20% conversie verhoging opbrengen. Met name op mobiel hebben ze een mooie oplossing.

Servicedesk voor consument en webwinkel van 8.00-17.00:

Het bedrijf heeft 2 aparte servicedesks beschikbaar voor de ondernemer en consumenten die vragen hebben over hun betaling. Webwinkeliers worden tijdens en na implementatie ondersteunt door een toegewijde integratieafdeling. Zij geven webwinkeliers ook conversieverhogende tips over het inzetten van achteraf betalen.

Klarna is los of via diverse e-commerceplatforms en payment service providers aan te sluiten. Het laatste heeft als voordeel dat al je betalingen op 1 plaats inzichtelijk zijn. Je gaat wel een aparte overeenkomst aan net als bij een creditcard acquiring bedrijf.

Kenmerken en kosten:

AanbiederKenmerkenKosten
Klarna- Achteraf betalen met factuur
- Gegarandeerde betaling door Klarna
- Overname fraude- en kredietrisico door Klarna
- Mogelijkheid tot gespreid betalen via Klarna Account
- Nazorg en incasso traject
door Klarna
- Makkelijke implementatie
met plugins
- Servicedesk voor webwinkel en consument
- Marktleider en actief in 7 landen in Europa
- Makkelijke integratie met psp en ander e-commerceplatforms
- Gratis inschrijving (normaal € 299) Alleen via OverOnlineBetalen!
- € 29 per maand
- € 1,69 per order
- 3,25% van
transactiebedrag

Schrijf je direct in bij Smooth Check-out