MasterCard lanceert eigen wallet

Bron: Emerce

MasterCard heeft maandag de digitale portemonnee Paypass Wallet gelanceerd, waarmee wereldwijd betaald kan worden op tablets, smartphones en pc’s. Ook betalingen via Near Field Communication (NFC) zijn mogelijk.

Wallet wordt in de markt gezet als een open platform waarvan ook American Express, Discover, Visa en andere kaarten gebruikt zouden kunnen maken. Aanvankelijk zal de dienst worden aangeboden in Noord-Amerika, Australië en Engeland.

Een voordeel van PayPass Online is verder dat gebruikers al hun gegevens, zoals het bezorgadres, kunnen invullen, zodat zij bij online aankopen niet elke keer weer nieuwe gegevens hoeven in te vullen.

MasterCard heeft een groot aantal merchant- en bankpartners aangekondigd, waaronder American Airlines, Barnes & Noble en Jagex.

MasterCard heeft een dezer dagen trouwens een groot aantal mobiele toestellen gecertificeerd voor mobiele betalingen via zijn PayPass-dienst. Het gaat om toestellen van HTC, LG, Nokia en RIM, waaronder de BlackBerry Bold 9900, HTC One X en Nokia Lumia 610, die stuk voor stuk zijn uitgerust met de NFC-chip. De toestellen krijgen het label PayPass Ready.

Voor betalingen haalt men het toestel langs een draadloze betaalterminal, maar in de winkels zijn wel MasterCard PayPass-terminals nodig. Dat kan wereldwijd kon maar op beperkte schaal, onder meer bij broodjesketen Subway en bij warenhuis Macy’s.

Vanaf 2008 hebben in Nederland bij V&D en ABN AMRO proefprojecten gelopen met PayPass, maar daar is het bij gebleven.

Bekijk hier ook het demo filmpje:

http://newsroom.mastercard.com/2012/05/07/forgot-your-wallet-dont-worry-mastercard-has-you-covered/