MasterCard MasterPass: nieuwe online wallet

MasterCard MasterPass: MasterCard kondigt vandaag de lancering van hun nieuwe online wallet aan. De wallet heet MasterPass en is bedoeld om online betalen makkelijker te maken voor consumenten.

Consumenten kunnen een account aanmaken bij MasterCard en daar hun debit- en creditcard gegevens achterlaten evenals afleveradres(sen). MasterCard slaat deze gegevens veilig op. Eenmaal aangemeld kunnen klanten betalen met hun gebruikersnaam en wachtwoord. Het is de bedoeling dat de MasterPass knop direct bij het winkelen in beeld komt zodat een klant snel en direct kan afrekenen. MasterPass komt in de loop van dit jaar beschikbaar voor consumenten in Nederland.

Promotiefilmpje van MasterCard:

In huidige webwinkels is het gebruikelijk dat klanten eerst het product selecteren, dan hun gegevens invullen om vervolgens een betaalmethode te kiezen. Met MasterPass zijn de laatste 2 stappen niet meer nodig. Verder heeft de klant ook geen decodeerapparaatje (identifier) nodig om de transactie te voltooien.

MasterCard geeft aan dat bij testtrajecten in de Verenigde Staten hogere conversies zijn gerealiseerd in deelnemende webshops. MasterPass lijkt dus een voordeel te bieden voor de klant en de webwinkelier. 

Paypal heeft al jaren een vergelijkbare betaalmethode ontwikkeld en dit is het antwoord van MasterCard en binnenkort ook Visa. Klanten waarderen het gemak van betalen met een wachtwoord in plaats van codes en apparaatjes.

We verwachten dat in de loop van het jaar Payment Service Providers MasterPass gaan opnemen in hun dienstenaanbod. 

Lees meer over Payment Service Providers