Online betalingen door het dak!

IDEAL plust met 33%

De nieuwe cijfers van Currence laten weer zien dat er voorlopig nog geen einde komt aan de groei in online betalingen. Het aantal transacties met iDEAL groeide maar liefst met 33,8 procent naar 455 miljoen.

Creditcards ook fors meer gebruikt 

In tegenstelling tot voorgaande jaren groeide ook het aantal online transacties dat met een creditcard werd afgerekend fors. Dat is met name te danken aan betalingen voor abonnementen zoals Netflix, app stores en Spotify waar je alleen met je creditcard terecht kan.

Mobiel iDEAL groot succes

De grootste groei zat in mobiele iDEAL betalingen die de Nederlandse consument massaal heeft omarmt. Consumenten vinden het duidelijk heel prettig om via je eigen mobiel bankieren app op je telefoon een iDeal betaling af te ronden en dat loopt inderdaad heel soepel. Dat wordt alleen maar beter nu banken de mobiel bankieren apps meer gaan inzetten om transacties goed te keuren in plaats van de identifiers en TAN codes.

ING bericht vandaag dat de TAN code dit voorjaar nog uit gefaseerd gaat worden en dat alle autorisaties in de mobiele bankieren app gaan plaats vinden. ABN Amro en Knab hebben al eerder de mogelijkheden om een transactie te autoriseren uitgebreid zonder identifiers.