PayIBAN

PayIBAN:

PayIBAN

 

 

 

Incassomachtigen. de nieuwe manier van Machtigen en betalen via internet bankieren.

Steeds meer administratieve handelingen lopen via internet. Ook het afsluiten van een zorgverzekering, een nieuw energieleveringscontract of het boeken van een reis gebeurt online. Het online afgeven van een geldige machtiging voor incasso was eerder niet mogelijk. Om dit wel mogelijk te maken, bieden banken nu digitaal Incassomachtigen aan.

Wat is het?

Incassomachtigen is de nieuwe manier om online via uw bank een machtiging af te geven. Een handtekening op papier is daarbij niet meer nodig. Het kan als aanvullende betaalmogelijkheid worden aangeboden door webwinkels en andere organisaties op internet, zoals energiebedrijven, verzekeraars en verenigingen.

Hoe werkt het voor je klant?

  • Je klant bestelt online uw product of dienst of u stuurt uw klant een email link met een unieke referentie
  • Je klant kiest incassomachtigen als betaalmethode
  • Je klant selecteert zijn of haar bank
  • Je klant komt direct in de vertrouwde internetbankieromgeving of mobielbankieren app van zijn of haar bank

De relevante gegevens van de machtiging hoeft je klant niet meer in te vullen. Deze worden door de bank van uw klant aangeleverd. Je klant keurt de machtiging goed in de vertrouwde internet bankieren omgeving van de bank.

De bank bevestigt direct de verwerking en goedkeuring van de machtiging van je klant en je klant keert terug naar de door opgegeven website of pagina. Klaar!

Hoe werkt het voor jou als merchant?

  • Je kiest ervoor om incassomachtigen als betaaloptie in uw website of webshop op te nemen
  • Je kiest voor het gebruik van een kant-en-klaar online machtigingsformulier, plugin of API. Hiermee kan je incassomachtigen als betaaloptie aan je klanten aanbieden
  • Je klanten geven aan je bedrijf een incassomachtiging af (zoals hierboven beschreven in “Hoe werkt het voor uw klant?”)

Na het afgeven van een incassomachtiging door je klant kan je in een portal van alle incassomachtiging gegevens van je klant opvragen. Via een plugin worden deze gegevens en de bestelorder automatisch verwerkt. Via een API kan je ook deze gegevens geautomatiseerd opvragen en verder verwerken. Je verwerkt deze incassomachtiging gegevens in je administratieve software zodat je direct de verschuldigde gelden kunt incasseren.

Optioneel is het mogelijk dat ook de incasso’s én incassobestanden voor zowel consumenten als bedrijven machtigingen aanmaakt. Dit kan handmatig en geautomatiseerd zodat je het volledige machtiging- en incassoproces kunt automatiseren.

Voor wie is het?

Incassomachtigen via je bank is bedoeld voor iedereen die online, via desktop, laptop, tablet of mobiel, een product of dienst met incasso wil laten betalen. Dit omvat een breed scala aan producten en diensten. Denk aan online aankopen via webwinkels, het afsluiten van verzekeringen, abonnementen of lidmaatschappen van verenigingen.

PayIBAN BV is één van de Mandaat Service Providers (MSP) die merchants met een totaaloplossing voor Incassomachtigen kan helpen. PayIBAN biedt kant-en-klaar online incassomachtgingsformulieren, plugins én API’s voor het verkrijgen van zowel consumenten als zakelijke incassomachtigingen. Met het verkrijgen van een direct goedgekeurde incassomachtiging van de bank van je klant kan je direct incasseren. Via de portal van PayIBAN hebe je altijd toegang tot je incassomachtigingen. Met PayIBAN kan je al binnen een dag aan de slag met Incassomachtigen.

Meer informatie over PayIBAN en direct inschrijven