Payleven en SumUp: accepteer betalingen via je smartphone en tablet

Adyen Shuttle, SumUp en Payleven: Afgelopen maanden zijn er 3 bedrijven op de Nederlandse markt actief geworden met een mobiele kassa oplossing. Zij maken het mogelijk om kaartbetalingen zoals PIN en creditcard te accepteren op je smartphone en tablet.

Dit doen zij met behulp van een cardreader die contact maakt met je smartphone of tablet. Vervolgens kan je met een App je mobile device veranderen in een mobiele kassa. Je ‘dipped’ de kaart van je klant in de reader en met met de App handel je de transactie af. De oplossing is uitermate geschikt voor taxi’s, kleine winkels, bezorgers en iedereen die onderweg iets wil verkopen. In Amerika maakt de koffieketen Starbucks gebruik van de mobiele kassa en zegt daarmee kosten te besparen ten opzichte van andere kassasystemen.

Adyen Shuttle is volledig EMV en PCI compliant en kan alle pin en creditcard transacties verwerken. 

SumUp accepteert creditcards van Visa en MasterCard.

Payleven accepteert Nederlandse bankpassen via een eenmalige incasso procedure en creditcards van MasterCard en Diners.

Laatste 2 bedrijven komen binnenkort ook met een oplossing die aan de PCI en EMV veiligheidsstandaarden voldoet.

Deze initiatieven waren al beschikbaar in andere landen zoals de Verenigde Staten (Square) en Zweden (iZettle) en zijn daar erg succesvol. In de VS is Square al jaren actief en deze week kondigde het bedrijf aan dat zij in 2012 voor meer dan 10 miljard dollar aan betalingen gaan verwerken.

Als je kijkt naar het volume van Square dan lijkt ook in Nederland een nieuwe markt open te gaan.

meer over de mobiele kassa