PayPal ook in Europa naar Point of Sale

Paypal wil fysieke betalingen in winkels ook in Europa mogelijk maken. De dienst wordt na de Verenigde Staten uitgerold naar grote Europese landen. Nederland volgt later. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekend gemaakt tegenover NUzakelijk.

Paypal gelooft niet langer in een mobiele portemonnee, maar investeert in een technologie waarbij de portemonnee in de cloud is. Dat betekent dat gebruikers op elk geschikt apparaat en dus ook in fysieke winkels met hun Paypal-account kunnen betalen.

Het bedrijf in San Jose heeft diverse toepassingen ontwikkeld, waarbij bestaande apparatuur van de winkelier ingezet kan worden om klanten met Paypal te laten betalen.

De klant kan bijvoorbeeld afrekenen met zijn mobiele telefoon of door zijn telefoonnummer met pincode in te toetsen. Voor de Amerikaanse markt is ook een paypalkaart ontwikkeld die als een creditcard gescand wordt.

De winkelier betaalt een percentage aan Paypal; voor de consument is het gebruik gratis.

De concepten zijn al toepasbaar in de Verenigde Staten en moeten in de nabije toekomst ook in Europa worden uitgerold. Wanneer dat zal zijn is niet bekend. Nederland zal in ieder geval niet het eerste land zijn.

De wetgeving in de verschillende landen maakt het lastig om de dienst in een keer op het Europese continent te introduceren.

Bron: Nu.nl