Pinnen met je smartphone

Het Nederlandse bedrijf Payleven is gestart met een pilot voor zijn betalingsmethode. Die methode werkt via een opzetstukje voor smartphones, waarmee bijvoorbeeld taxichauffeurs klanten kunnen laten betalen. Het systeem werkt ook via 3g.

Mensen die betalingen willen doen, kunnen hun pinpas door het opzetstukje halen, waarna de transactie nog moet worden geverifieerd via een handtekening op het scherm van de smartphone van de verkoper. Op de site van Payleven staat niet toegelicht hoe transacties worden beveiligd, maar het werkt met een backend van Afterpay. Het gaat om eenmalige machtigingen en dus niet om reguliere pinbetalingen. De betalingen kunnen via 3g of wifi worden doorgestuurd.

De publieke pilot is onder meer gestart in het Westland en Purmerend, meldt Emerce. Achter Payleven staat het bedrijf Rocket Internet, dat bedrijven in e-commerce over de hele wereld financiert. Onder de bedrijven van Rocket Internet zit bijvoorbeeld internetwinkel Zalando.

Payleven werkt via een app, die op iOS en Android werkt en zowel op smartphones als op tablets kan worden gebruikt. De wijze van betalen is volgens het bedrijf onder meer geschikt voor mensen die niet vaak met dezelfde klanten in aanraking komen, zoals taxichauffeurs en kappers. 

Meer over mobiel betalen