Online betalen: Zalando bouwt eigen systeem voor online betalen om kosten te besparen

Online betalen: Webwinkel Zalando bouwt een eigen systeem voor online betalen, bevestigt het bedrijf. Waar en wanneer het op de markt komt, is nog niet duidelijk.

De modewinkel bevestigt aan Gründerszene.de dat zijn techneuten in het nieuwe technisch centrum in Dortmund aan een eigen systeem werken voor online betalen. Zalando zou zelf de koppelingen kunnen leggen met banken, creditcardmaatschappij en andere instanties die online betalingen afhandelen.

Zalando gaat door een trend heen waarbij het minder processen door derden wil laten afhandelen en meer in huis wil doen. Komende zomer wil het zijn eigen collectie in omvang verdrievoudigen, het zou meer logistieke afhandeling in huis nemen en nu ook het betaalsysteem.

Hoe Zalando’s kassa er gaat uitzien, moet nog blijken. Tegen die tijd kan ook duidelijk worden of de shop de enige gebruiker is of dat het zijn betaalsysteem ook voor derden openstelt.

Wanneer Zalando zelf zijn betalingen afhandelt, hoeft het geen commissie meer te betalen aan een partij als bijvoorbeeld PayOne. Op een omzet van 510 miljoen euro (2011) levert een niet betaalde commissie van twee procent al meer dan tien miljoen aan kostenbesparing op.

Bron: Emerce