iDeal aanvragen

Ideal aanvragen voor je webshop? Lees hier over de beste internetkassa

In deze blog kijken we naar de mogelijkheden voor iDeal aanvragen. Vergelijk verschillende internetkassa’s en de voordeligste prijs voor iDeal transacties.

Online winkelen is niet meer weg te denken en zeker met de recente coronacrisis bestellen mensen nog meer online. Daarbij wil je als webshop of webwinkel natuurlijk de best mogelijke betaalmethoden bieden. iDeal blijft in Nederland ongekend populair dus iDeal aanvragen is een belangrijke stap voor elk bedrijf wat online zaken doet.

iDeal aanvragen kan bij verschillende partijen en de integratie is afhankelijk van je webshopsoftware. Je wilt natuurlijk zo goedkoop en makkelijk mogelijk iDeal betalingen accepteren maar het moet wel veilig en betrouwbaar zijn. Daarom vergelijken we in deze blog de opties, mogelijkheden en kosten voor iDeal aanvragen.

Hoe werkt iDeal?

ideal aanvragenLaten we eerste kort ingaan op wat iDeal nu precies. iDeal is een protocol om bankoverschrijvingen te doen via je eigen bank. De meerwaarde van iDeal ten opzichte van een gewone bankoverschrijving is iDeal gelijk kan verifiëren of de betaling is gelukt. Hierdoor weet de webshopeigenaar gelijk zeker dat er is betaald en kan het product gelijk worden verzonden.

iDeal is een typisch Nederlands systeem en wordt in het buitenland niet gebruikt. Het voordeel van iDeal ten opzichte van online creditcardbetalingen is dat het veiliger is, je hoeft immers geen gevoelig creditcardnummer te delen. Je logt simpelweg in in je eigen bankomgeving. Daarnaast wordt iDeal ook steeds meer ingezet voor betaalverzoeken van bedrijven en particulieren.

iDeal in jouw webshop

Het spreekt dus voor zich dat betalen via iDeal de voorkeur heeft in een Nederlandse webshop of een webshop gericht op Nederlandse klanten. Het is immers een herkenbare en veilige betaalmethode die bovendien zekerheid geeft van betaling. Een iDeal betaling is namelijk niet omkeerbaar in tegenstelling tot bijvoorbeeld een creditcardbetaling, een voordeel voor ondernemers.

Omdat iDeal zo populair is kan het gelukkig ook makkelijk worden geïntegreerd in webshops. Door schaalvoordeel zijn bovendien de kosten per transactie ook steeds lager. Een iDeal betaling accepteren in een webshop kost ongeveer 30 cent per transactie. Zeker vergeleken met de kosten voor het verpakken en verzenden van een bestelling is dit verwaarloosbaar.

iDEAL aanvragen bij Payment service providers

MollieVoor iDeal aanvragen heb je een Payment Service Provider (PSP) zoals Mollie nodig. Het grote voordeel van een PSP is dat deze alles voor je afhandelen. Ze zorgen dat je iDeal betalingen kunt accepteren zonder dat je zelf overeenkomsten hoeft af te sluiten. Bovendien krijg je naast iDeal ook gelijk toegang tot vele andere betaalmethoden zoals Paypal, Creditcard en Bancontact (België).

Behalve dat je zelf geen gedoe hebt met contracten is ook het beheer en de integratie heel eenvoudig dankzij een PSP. Zo kan je bij Mollie bijvoorbeeld heel eenvoudig binnen je Mollie account alle betaalmethoden beheren, documenten beheren en uitbetalingen en transacties live inzien. Daarnaast heeft een PSP vaak diverse opties om met enkele muisklikken een internetkassa toe te voegen aan je webshop.

Waar iDeal aanvragen

De meeste bekende en wellicht beste PSP voor iDeal aanvragen is Mollie. Mollie is een Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam en al jarenlang marktleider op het gebied van betaaloplossingen. Dat zie je goed terug in met name de tarieven, de betaalmogelijkheden en de vele plugins en software oplossingen die worden ondersteunt. Een korte samenvatting van de mogelijkheden;

Betaalmogelijkheden

Mollie geeft niet alleen ondersteuning voor iDeal aanvragen, er zijn talloze andere betaalmethoden beschikbaar. Zo kun je met Mollie eenvoudig en snel betalen met onder andere creditcard, Apple Pay, Bancontact (België), Sofort banking (Duitsland), Paypal en Klarna gespreid betalen. Daarnaast zijn er nog vele andere minder gebruikte betaalmogelijkheden.

Zo kun je iemand bijvoorbeeld laten afrekenen met cadeaukaarten en diverse land specifieke betaalmethoden zoals Przelewy24 (Polen), Postepay (Italië), EPS (Oostenrijk) en Cartes Bancaires (Frankrijk). Al deze betaalmethoden kan je eenvoudig naar wens activeren en beheren via je Mollie account.

Prijzen en Tarieven voor iDEAL aanvragen

ideal aanvragenFijn is daarbij dat Mollie heel transparant is over de tarieven. Deze verschillen per betaalmethode maar zijn wel allemaal duidelijk opgesomd op de website van Mollie. Alle betaalmethodes komen zonder abonnement, je zit dus niet vast aan terugkerende kosten maar je betaald uitsluitend per transactie.

Belangrijk om te weten is dat iDeal een vast, laag transactietarief kent van € 0,29. Hierbij is geen minimum omzet of minimaal aantal maandelijkse transacties vereist. Elke ondernemer met een zakelijke bankrekening en een geldige KvK inschrijving kan bij Mollie iDeal aanvragen. Meer over de transactiekosten van andere betaalmethoden kun je vinden op Mollie pagina.

Ondersteuning en integratie

Het fijnste is echter de ondersteuning en integratie van Mollie. Zo worden alle grote webwinkelsoftwarepakketten ondersteund zoals Woocommerce (WordPress), Prestashop, Opencart en Shopify. Ook ondersteunt Mollie diverse programmeertalen zodat programmeurs en ontwikkelaars zelf aan de slag kunnen. Voorbeelden hiervan zijn PHP, NodeJS, Ruby, Python en Magento en een API voor rechtstreekse integratie.

Hiermee kan nagenoeg elke webshopeigenaar aan de slag met Mollie. Via de grote webshop pakketten is een werkende internetkassa bovendien in enkele minuten geregeld. Het meeste werk bestaat uit het aanmaken van een account bij Mollie en dat neemt maar 15 minuten. Na activatie en goedkeuring van alle documenten hoef je vaak alleen de unieke sleutel van je Mollie account te kopiëren naar de kassaomgeving van je webshop.

Andere alternatieven

ideal aanvragenAls je nog niet overtuigd bent van Mollie zijn er ook diverse andere alternatieven maar deze zijn eigenlijk allemaal duurder of minder goed. Zo is een andere grote PSP bijvoorbeeld Buckaroo, maar het begint er al mee dat hun tarieven verborgen zijn en per mail opgevraagd moeten worden. Ook is het aanbod van betaalmethoden en ondersteuning net wat minder dan bij Mollie.

Bij veel (internationale) internetkassa’s zoals Stripe kun je helemaal geen iDeal aanvragen. Simpelweg omdat er in het buitenland helemaal geen vraag is naar iDeal als typische Nederlands systeem. Kortom, voor Nederlandse webshops of webshops met veel Nederlandse klanten is Mollie gewoon de beste keuze.

iDeal aanvragen conclusie

Het mag duidelijk zijn dat wij enthousiast zijn over de mogelijkheden van Mollie. De tarieven voor iDeal aanvragen en ook Bancontact zijn scherp en de goedkoopste in Nederland. Er zijn veel andere betaalmethoden en er is bovendien een uitstekende ondersteuning aan softwarepakketten en plugins.

Enthousiast geworden? Bekijk de Mollie pagina voor meer informatie. Alle prijzen en plugins staan duidelijk omschreven op de site zodat je snel aan de slag kunt met de eerste betalende klanten. Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Laat dan gerust een reactie achter of stuur een mailtje via info@overonlinebetalen.nl.

iDEAL aanvragen