Mollie betaallink

Met een Mollie betaallink betaald elke klant eenvoudig online

Mollie

In deze blog kijken we naar de Mollie betaallink, hiermee kunnen je klanten eenvoudig online betalen zonder het gedoe van een complete webshop. Extra handig tijdens de coronamaatregelen.

 

Consumenten zijn steeds meer gewend om online te betalen en daar profiteren webshops flink van. Toch kunnen ook detailhandelaars en dienstverleners meerwaarde bieden met online betalingen. Zeker in tijden van corona waarin fysieke contacten tot een minimum beperkt moeten worden. In deze blog lees je alles over de mogelijkheden van een Mollie betaallink.

Wat een betaallink?

Mollie betaallinkEen betaallink is het beste te vergelijken met een Tikkie maar dan beter en meer geschikt voor zakelijk gebruik. Je maakt eenvoudigweg een link met een bepaald bedrag en een bepaalde productomschrijving. Vervolgens kan de klant door op deze link te klikken betalen via alle mogelijke online betaalmethoden zoals iDeal, creditcard of Paypal.

Daarnaast kennen professionele betaallinks zoals de Mollie betaallink veel extra functies. Zo kan je een terugkerende betaallink sturen, een download toevoegen of een persoonlijk bedankje. Ook kan je klanten de betaallink sturen per mail, SMS of integreren in een QR code of website. Uiteraard kan je binnenkomende betalingen realtime volgen zodat je gelijk weet wanneer een klant heeft betaald.

Waarom een betaallink?

Het grootste voordeel van diensten zoals een Mollie betaallink is dat je geen complete webshop nodig hebt. Ben je installateur, bezorger of heb je een fysiek winkel dan heb je waarschijnlijk wel een gewone website maar is een webshop teveel gedoe of niet nodig.

Toch kan het soms handig zijn om een klant online te laten betalen. Bijvoorbeeld voor een aanbetaling op een bestelling. Een betaallink maakt dit dus eenvoudig mogelijk in slechts een enkele muisklik. Daarbij kannen de extra mogelijkheden van een betaallink zorgen voor meer betaalgemak bij de klant en meer financiële zekerheid bij jou als leverancier of dienstverlener.

Een paar praktijkvoorbeelden

Je bezorgers zijn niet uitgerust met een mobiele pinautomaat en contant geld is voor zowel de bezorgers als de klant een gedoe en op het moment niet zo veilig. Dan kan een betaallink sturen ideaal zijn, deze kan zelfs pas betaald worden als de bezorgers voor de deur staan. Zo hebben beide partijen zekerheid.

Een ander voorbeeld is een klant die een grotere aankoop wil doen maar vanwege de hygiëne maatregelen van de coronacrisis liever niet met de pinpas betaalt. Deze klant kan dan in de winkel ter plekke de betaallink voldoen met de mobiel bankieren app op zijn telefoon.

Ideaal voor klantenbinding

Een betaallink is ook goed geschikt voor klantenbinding, denk bijvoorbeeld aan allerlei abonnementen die populairder zijn geworden. Zoals de wekelijkse bezorging een vers groente pakket, een dagelijks broodabonnement of een maandelijks ondergoed abonnement. Met periodieke betaallinks kunnen klanten heel makkelijk betalingen herhalen zonder dat er een echte betaalverplichting is.

Ook de op maat gemaakt dankberichten kunnen zorgen voor extra klantenbinding. Zo kan je bijvoorbeeld een kortingscode of speciale aanbieding presenteren nadat de klant heeft betaald. Zo heb je meer kans op terugkerende klanten. Tot slot kan je e-mail adressen en telefoonnummers die je gebruikt voor de betaallink ook inzetten voor commerciële doeleinden (uiteraard in lijn met de privacywetgeving).

Voordelen Mollie betaallink

Nu waarom speciaal kiezen voor een Mollie betaallink ten opzichte van andere aanbieders? Dit komt omdat Mollie een van de grootste Mollie betaallinkaanbieders is van internetkassa’s en zelfs een eigen product heeft gemaakt op basis van betaallinks. Met Plink kan je eenvoudig een Mollie betaallink versturen per e-mail, SMS of QR-code. Je kant zelfs een digitale automatische incasso sturen met je factuur bijgevoegd.

Het grote voordeel van Mollie is dat de ondersteunde betaalmethodes ontzettend breed zijn. Zo kan je niet alleen betalen met iDeal, Mastercard, Visa of Paypal maar ook vele andere betaalmethoden. Denk aan Apple Pay, Bancontact (België), Sofort banking (Duitsland) of een Sepa overboeking. Dit maakt Mollie betaallinks ook ideaal om te versturen naar internationale of buitenlandse klanten.

Voordelige kosten

De kosten van de Mollie betaallink met Plink zijn laag. Zo is een gewone betaallink of betaalmail aanmaken helemaal gratis. Je betaalt alleen de kosten voor de gekozen betaalmethode. Voor iDeal betalingen kan dit al voor € 0,29. Alleen een herbruikbare link kost je eenmalig € 0,25 extra. Voordeel hierbij is dat een klant dan zelf het bedrag kan invullen.

Je hebt dus al een complete betaalmail of link inclusief transactiekosten voor € 0,25 per link. Daarnaast heb je nog enkele betaalde opties na het afhandelen van een transactie. Je kan voor € 0,25 extra je klanten een persoonlijk bedankbericht sturen of doorsturen naar je eigen website. Voor € 0,75 extra kan je een download aanbieden. Handig voor ondernemers die digitale producten verkopen.

Mollie betaallink samengevat

Samengevat is een Mollie betaallink een hele handige optie voor veel bedrijven om online betalingen te accepteren. Door het grote aantal betaalmethoden dat wordt ondersteund ervaren klanten veel vrijheid en betaalgemak. Bovendien kan je als ondernemer profiteren van extra klantenbinding en realtime overzichten van binnenkomende betalingen net als bij pinnen.

Zeker in het coronatijdperk kan een online betaling een handige aanvulling zijn voor winkels en bezorgers om fysiek contact te beperken. Tel daarbij op de voordelige vanaf prijs van € 0,25 voor een betaallink met iDeal betaling en een Mollie betaallink is een hele goede optie voor elke ondernemer. Enthousiast geworden over de mogelijkheden? Open hier een gratis Mollie account en koppel deze aan Plink.