Payment Service Providers België

Payment Service Providers België:

Payment Service Providers zijn bedrijven die online betaaloplossingen aanbieden zoals Bancontact en de betaalknoppen van KBC, Belfius en ING België. In België zijn steeds meer verschillende payment service providers actief en die kan je hier makkelijk vergelijken. Er zijn grote verschillen in de tarieven voor Bancontact variërend van 1,5% tot 2% of een vast bedrag van € 0,39 per transactie via Mollie en Sisow. Het loont de moeite Payment Service Providers (PSP’s) te vergelijken op kosten, dienstverleningen  aantal betaalmethodes.

In het onderstaande overzicht staan de meest relevante partijen opgenomen op volgorde van de kosten voor Bancontact. Door te klikken op een partij krijg je meer detail informatie over het bedrijf. Je kan je ook direct aanmelden via OverOnlinebetalen. Met de meeste partijen hebben we speciale aanbiedingen onderhandeld waar je gratis gebruik van kan maken. Je kan dus direct geld besparen.

In de markt onderscheiden we twee typen Payment Service Providers:

– Collecterende Payment Service Providers: deze partijen incasseren direct van de klant en storten de omzet door aan de ondernemer met aftrek van de kosten voor de betaling. Je kan al je verschillende betalingen volgen en analyseren op je eigen accountpagina van de PSP.

– Payment Service Providers: deze partijen incasseren niet zelf maar faciliteren de betaling op hun platform via een bank of acquiring partij. De bank of acquirer betaalt de omzet door aan ondernemer met aftrek van kosten. Als webwinkelier ga je aparte overeenkomsten aan met bank(en) en acquirer(s).

Bancontact de meest gebruikte betaalmethode in België:

Payment Service Providers België

 

 

Bankcontact kan je vergelijken met iDEAL en is de meest gebruikte online betaalmethode in België. Bancontact moet je opnemen als je zaken wilt doen in België en ook de betaalknoppen van KBC, Belfius en ING zijn belangrijk geworden. De kosten voor Bancontact zijn nog altijd hoger dan die van iDEAL maar zijn door de toenemende volumes wel aan het zakken. De beste prijzen vind je nu bij Mollie en Sisow met € 0,39 per Bancontact transactie.

 

Overzicht Payment Service Providers België:

Payment Service Providers BelgiëBetaalmethodesKosten voor BancontactToelichting
BuckarooBankcontact, iDEAL, Creditcards, PayPal, Giropay, Banksofort, Sepa Incasso, AfterPayen recurring payments module€ 0,35Meer informatie over Buckaroo
MollieBankcontact,
KBC Belfius en ING PAY betaalknop,
iDEAL,
Creditcards,
Sofort, Sepa Incasso,
recurring payments
module
€ 0,39 per trx
of
€ 0,25 + 1,5%
Meer informatie over Mollie
Pay.nlBankcontact, iDEAL, Creditcards, Banksofort, Giropay, Sepa Incasso, AfterPay en Paypal€ 0,20 + 1,75%Meer informatie over Pay.nl
TargetPayBankcontact, iDEAL, Banksofort, Sepa Incasso € 0,25 + 1,75%Meer informatie over Targetpay
MultiSafePayBankcontact, iDEAL, Creditcards, PayPal, Giropay, Banksofort, Sepa Incasso, AfterPay en recurring payments module Op aanvraagMeer informatie over Multisafepay

Mollie, Multisafepay, Pay.nl, Sisow, Targetpay, Buckaroo,