Tips over betalen in tijden van Corona

Tips om veilig te betalen in tijden van Corona

In deze bizarre tijd van de Corona Covid-19 uitbraak is het heel belangrijk om je klanten makkelijk, snel maar vooral veilig te laten betalen. Voorheen bedoelde we met veilig dat de systemen veilig moeten zijn tegen fraude en hackers. Nu bedoelen we dat je klanten het virus niet kunnen overdragen of oplopen via een bepaalde betaalmethode.

Om je te helpen daar het beste van te maken hebben we een paar tips voor je als ondernemer:

  1. Accepteer geen contant geld meer. Contant geld is vies en moeilijk schoon te krijgen. Op het moment is de kans te groot dat je met contant geld in aanraking komt met het virus en dus daarom niet doen.
  2.  Gebruik een pinapparaat en laat je klanten zoveel mogelijk contactloos betalen zonder het pinapparaat aan te raken. Alle pinapparaten zijn contactloos geworden en ook al je klanten hebben een contactloze pinpas, creditcard of kunnen met hun telefoon betalen. De Nederlandse banken hebben in de strijd tegen de Corona crises per 24 maart 2020 de limiet voor contactloos betalen verhoogt van € 25 naar € 50 en dat betekent dat veel meer bedragen nu zonder pincode afgerekend kunnen worden. Hierdoor is er minder contact nodig is met het pinapparaat. Apple Pay is nog steeds de beste oplossing. Bij bedragen boven de € 50 is het helemaal niet nodig om een pincode op de pinautomaat in te geven. De autorisatie is al gedaan met een vingerafdruk of Face-id op de iPhone.
  3.  Maak je pinautomaat regelmatig schoon met een zachte doek. Let op pinautomaten kunnen niet tegen veel water maar een licht vochtige doek werkt prima.
  4. Ga je door de crisis ineens bezorgen en heb je geen mobiele pinautomaat? Koop dan een goedkope mobiele pinautomaat die je met je smartphone of tablet kan bedienen. Je investering is laag en je zit bij deze payments providers niet vast aan langdurige contracten. Je kan al een goedkope pinautomaat kopen voor € 15. Je kan mobiel pinnen aanbieders hier goed vergelijken en je keuze maken.
  5.  Probeer je klanten online te laten betalen door ze een iDEAL linkje of QR codes te sturen. Je kan je klanten bijvoorbeeld ook vooraf via je website laten betalen. Payment Provider Mollie heeft daar heel goede oplossingen voor die je makkelijk goedkoop en snel kan inzetten.
  6. Je kan ook werken met een betaalverzoek zoals Tikkie zakelijk of het betaalverzoek van Knab. Het betaalverzoek van Knab is helemaal gratis en volledig geïntegreerd in de Knab mobiel bankieren app en heel makkelijk in gebruik en direct gekoppeld aan je zakelijk rekening.

We hopen je hiermee een beetje te hebben geholpen in deze moeilijke tijden en veel sterkte de komende tijd. Be Safe!

OverOnlineBetalen

PinMobile