Apple Pay

Apple Pay live in Nederland bij alle 3 grootbanken 

Alle particuliere klanten van ING, ABN AMRO, Rabo en Bunq bank kunnen nu met hun iPhone en Apple watch betalen in winkels waar je ook al contactloos kan betalen. Dat is al bijna overal en eind van 2019 zal elke pinautomaat contactloos geschikt zijn. iPhone gebruikers melden zich eenvoudig aan via de mobiel bankieren app van hun eigen bank en kunnen binnen een paar minuten aan de slag met de nieuwe betaaldienst van Apple. Je kan meerdere ibans toevoegen. Creditcards en zakelijke rekeningen zijn nog niet geschikt.

Apple Pay wat is dat eigenlijk?

De nieuwe dienst van Apple is de betaalmethode van Apple en de enige manier om met je iPhone (vanaf de iPhone 6) te betalen bij fysieke winkels bij contactloze betaalautomaten. Je kan ookde dienst ook online en ‘in app’ gebruiken zoals in de Apps van Uber en AirBnB. De techniek die Apple hiervoor gebruikt is gelijk aan de NFC contactloze technologie. In Nederland betalen veel mensen nu ook contactloos met hun bankpas.

Vrijwel alle Nederlanders hebben van hun banken de contactloze pinpassen ontvangen en kunnen bij contactloze pinautomaten simpel en snel betalen. Je betaalt eenvoudig en snel door je pinpas of creditcard tegen het pinapparaat te houden. Bij bedragen onder de € 25 is de betaling direct voltooid en bij hogere bedragen moet je nog je pincode invoeren om de betaling te bevestigen.

Betalen met Apple werkt hetzelfde maar dan met je iPhone. Je houdt bij een betaling je iPhone tegen de contactloze betaalautomaat aan en bevestigd met een vingerafdruk of face id. Bij een online of ‘in app’ betalingen klik je op het icoontje en bevestig je met je vingerafdruk of face id. In je mobiel bankieren app van je bank en in Apple Wallet zijn de meest recente transactie terug te vinden. Zo hou je een overzicht van je uitgaven. In Apple Wallet en de mobiel bankieren app beheer je ook de verschillende pinpassen en creditcards.

 

Waar kan je terecht en kan ik ook Apple Pay accepteren in Nederland?

Apple PayApple Pay is beschikbaar in verschillende landen in Europa waaronder Engeland, België, Duitsland en Frankrijk. Nederland is nu ook aan de beurt en nu alle grootbanken deelnemen kan bijna elke iPhone gebruiker mobiel betalen met zijn iPhone.

Als ondernemer kan je deze betaalmethode accepteren met je contactloze pinautomaat. Als je Apple Pay wilt accepteren voor online betalingen of in een App dan kan je het beste contact opnemen met je Payment Service Provider. Mollie is als eerste klaar om dit voor je te regelen.