Apple Pay

Apple Pay wat is dat eigenlijk?

Apple Pay is een nieuwe betaalmethode van Apple en geeft gebruikers van de iPhone 6 de mogelijkheid om via hun iPhone te betalen bij fysieke winkels en ‘in app’ betalingen zoals de Apps van Uber en AirBnB. De techniek die Apple hiervoor gebruikt is gelijk aan de NFC contactloze technologie die op het moment in Nederland breed wordt uitgerold. Enkele miljoenen Nederlanders hebben van hun banken de contactloze pinpas ontvangen en kunnen bij geschikte betaalterminals simpelweg betalen door hun kaart tegen de terminal te houden. Bij bedragen onder de € 25 is de betaling direct voltooid en bij hogere bedragen moet je nog je pincode invoeren om de betaling te bevestigen.

Apple Pay werkt eigenlijk hetzelfde maar dan met je iPhone. Je houdt bij een betaling je iPhone tegen de terminal aan en afhankelijk van het bedrag is er dierct betaald of moet je nog bevestigen met een vingerafdruk. De iPhone geeft een lichte trilling om aan te geven dat de transactie is gedaan. Bij een ‘in app’ betalingen click je op het icoontje Apple pay en bevestig je wederom met je vingerafdruk. In passbook zijn je meest recente transactie terug te vinden en zo hou je een overzicht van je uitgaven. In Passbook beheer je ook de verschillende kaarten die je kan opnemen.

Je kan eenvoudig Apple Pay activeren door aan te geven dat je gebruik wilt maken van je creditcard die bekend is in Itunes of je maakt een foto van een andere kaart en daarmee worden de gegevens direct opgenomen in Apple Pay. Uiteraard kan je ook handmatig je kaartgegevens, vervaldatum en cvc code intypen.

 

Apple-Pay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar kan je terecht met Apple Pay en kan ik ook Apple Pay accepteren in Nederland?

Op het moment is Apple Pay alleen nog beschikbaar in de VS en naar verwachting komt de betaalmethodes in de loop van 2016 ook naar Europa. Als ondernemer zou je dan relatief eenvoudig deze betaalmethode kunnen ondersteunen met een contactloze terminal en met een creditcard/pinpas (Maestro/Vpay) aansluiting. Als je Apple Pay wilt accepteren in je App dan kan je het beste contact opnemen met Adyen.

Apple Pay is nog niet geschikt voor Online betalingen op websites maar dat zal niet lang op zich laten wachten.

Goed om te weten dat banken deze betaalmethode mogelijk moeten maken en ervoor zorgen dat hun klanten gebruik kunnen maken van Apple Pay met hun debit en creditcards. hiervoor moeten zij speciale afspraken maken met Apple en voldoen aan speciale ‘tokenisation’ vereiste  met betrekking tot de veiligheid.