Apple Pay

Apple Pay wat is dat eigenlijk?

Apple Pay is de online betaalmethode van Apple en de enige manier om met je iPhone (vanaf de iPhone 6) te betalen bij fysieke winkels, online en ‘in app’ zoals de Apps van Uber en AirBnB. De techniek die Apple hiervoor gebruikt is gelijk aan de NFC contactloze technologie die op het moment in Nederland veel gebruikt wordt. Vrijwel alle Nederlanders hebben van hun banken de contactloze pinpassen ontvangen en kunnen bij contactloze pinautomaten simpel en snel betalen door hun pinpas of creditcard tegen het pinapparaat te houden. Bij bedragen onder de € 25 is de betaling direct voltooid en bij hogere bedragen moet je nog je pincode invoeren om de betaling te bevestigen.

Apple Pay werkt hetzelfde maar dan met je iPhone. Je houdt bij een betaling je iPhone tegen de contactloze betaalautomaat aan en afhankelijk van het bedrag is er direct betaald of moet je nog bevestigen met een vingerafdruk of face id. De iPhone geeft een lichte trilling om aan te geven dat de transactie is geslaagd. Bij een online of ‘in app’ betalingen click je op het icoontje Apple Pay en bevestig je wederom met je vingerafdruk of face id. In Passbook zijn je meest recente transactie terug te vinden en zo hou je een overzicht van je uitgaven. In Passbook beheer je ook de verschillende pinpassen en creditcards die je kan opnemen.

Als iPhone gebruiker kan je straks eenvoudig Apple Pay activeren door aan te geven dat je gebruik wilt maken van de creditcard die bekend is in ITunes. Ja kan ook een foto maken van een andere kaart en dan worden de gegevens direct opgenomen in Apple Pay. Je kan natuurlijk ook je kaartgegevens, vervaldatum en cvc code handmatig ingeven.

 

Apple-Pay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar kan je terecht met Apple Pay en kan ik ook Apple Pay accepteren in Nederland?

Apple Pay is beschikbaar in verschillende landen in Europa waaronder Engeland, België, Duitsland en Frankrijk. Nederland is nu ook aan de beurt (april 2019). ING heeft namelijk aangekondigd dat ze Apple Pay gaan ondersteunen. Als ondernemer kan je deze betaalmethode accepteren met je contactloze pinautomaat. Als je Apple Pay wilt accepteren voor online betalingen of in een App dan kan je het beste contact opnemen met je Payment Service Provider.

Na ING denken we dat de andere banken snel zullen volgen en dat kan mobiel betalen een goede impuls geven.